De Antwerp Giants met de nodige honger op zoek naar zege bij de Phoenix Brussels

Basketbal | De Antwerp Giants staan aan de top van de Euromillions Basket League. Zij willen hun momentum aanhouden door vrijdag om 20u30 te gaan winnen bij Phoenix Brussels.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De ploeg uit Antwerpen kwam niet in actie vanwege de finale van de Beker van België, maar daarvoor waren ze goed voor drie overwinningen in vier wedstrijden. Dankzij deze zeges konden de troepen van Christophe Beghin ook naar de top van het klassement doorstoten. Na een vijfsterrenoptreden tegen Leuven bereidt de jonge Niels De Ridder zich voor op de zware partij van aanstaande vrijdag bij Phoenix Brussels.

Nieuwe namen

Phil Cofer (2m03), de nieuwe sterke Amerikaanse vleugelspeler, speelde 4 minuten tegen de Bears. Dat was voldoende tijd om een assist en rebound te leveren. De Engelsman Kavell-Bigby Williams (2m11), de tweede versterking van de Giants, zat nog in quarantaine in zijn Antwerpse appartement. In de Belgische hoofdstad zouden de twee transfers meer wisselmogelijkheden moeten geven aan het team.

Afgelopen november stonden de twee tenoren uit Brussel en Antwerpen al voor het eerst tegenover elkaar in Paleis 12 als onderdeel van de eerste wedstrijddag. Ian Hanavan & co verloren met slechts 5 punten verschil (86-91). Iets meer dan een maand later, dit keer in de Antwerpse metropool, moesten de Brusselaars het zonder hun coach doen vanwege covid-19. In de tweede periode verloren ze de pedalen, waardoor er met 84-59 werd verloren. Met de nieuwe spelers en een langere rustperiode starten de Giants als favoriet aan het topduel.

Beleef het duel Phoenix Brussels-Giants Antwerp aanstaande vrijdag 26 maart vanaf 20u15 op Proximus Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top