Dit zijn de beste Netflix-series die volgens kenners (onterecht) onder de radar bleven

Netflix-reeksen: je hebt ze in alle vormen, maten en gewichten. Sommige groeien uit tot hitseries, andere blijven onder de radar. Soms terecht, soms geheel onterecht. De vakpers laat regelmatig zijn licht schijnen over de beste onderbelichte reeksen, Proximus Pickx maakte een kleine selectie. Welke series, die je wellicht ontgaan zijn op het streamingplatform, zijn je kostbare tijd nu echt waard?

Alias Grace

Voor liefhebbers van series als 'Unorthodox' en 'The Queen's Gambit', twee miniseries met een sterke vrouwelijke protagonist die furore maakten in 2020. 'Alias Grace' is van hetzelfde kaliber. Een coproductie met een Canadese zender en geïnspireerd op een roman van Margaret Atwood (The Handmaid's Tale). De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge serveuse die veroordeeld wordt voor de moord op haar bazen, medio 19e eeuw.

The Confession Tapes

Het genre van true crime kende onder impuls van Netflix een ware boom. Reeksen die moordzaken uitpluizen: ze blijven ons mateloos fascineren. Zo is 'The Confession Tapes' een klassieker in het genre: de serie neemt bekentenissen van criminelen onder de loep, die niet zelden op onkoosjere wijze werden bekomen door ondervragers en politie.

Dirty Money

Volgens critici één van de beste series op Netflix die onder de radar zijn gebleven. Deze docureeks verkent de wondere wereld van het geld versluizen, grootschalige corruptie, zelfverrijking en dubieuze geldzaken in de (internationale) bedrijfswereld. Ontdek de uitwassen van het schaamteloze kapitalisme, waar schijnheiligheid en ingenieuze geldconstructies de dienst uitmaken. De reeks ontwart de meest ingewikkelde financiële schandalen van de voorbije decennia, en zal je vertrouwen in de rijkste 1% zienderogen doen slinken.

Feel Good

Romcoms vieren hoogtij op Netflix, maar 'Feel Good' is geen hitserie op het platform. Volledig onterecht, oordelen critici. Wellicht zit de bittere ondertoon daar voor iets tussen, ondanks het luchtige sfeertje. De plot draait rond de complexe relatie tussen twee meiden (gespeeld door Charlotte Ritchie en Mae Martin), die een emotionele rugzak met zich meedragen. De herstellende verslaafde en comedian Mae (Mae Martin) probeert haar hardnekkig verslavingsgedrag en intens gevoelsleven, die doordringen tot elk facet van haar leven, onder controle te houden.

In de Britse reeks is Lisa Kudrow, Phoebe uit 'Friends', één van de hoofdrolspelers. Een tweede seizoen is op komst, en dat zal ook meteen het laatste worden.

Ontdek deze series op Netflix, via de tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Meer info over de Netflix-optie vind je hier terug.

Series

Bekijk alles
Top