Ook degradatiestrijd kan dit weekend beslecht zijn in 1B

Sport | Niet enkel Union kan dit weekend zekerheid krijgen over de reeks waarin het volgend seizoen zal spelen. Ook bij RWDM en SK Deinze kan er de komende dagen mogelijk een flesje gekraakt worden. Zij kunnen immers sportieve zekerheid verwerven over het behoud in 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SK Deinze kan zich vrijdagavond al verzekeren van minstens een extra jaartje in 1B. Als de Oost-Vlamingen winnen van Lierse Kempenzonen, dan is de redding een feit. Deinze zou dan een voorsprong van 17 punten hebben op de Kempenaars en met nog vijf matchen voor de boeg is dat onoverbrugbaar. Bij een gelijkspel of een verliesmatch is er nog geen zekerheid.

En ook RWDM kan dit weekend mogelijk een klein feestje bouwen. De Brusselaars moeten dan wel hopen op Liers puntenverlies bij SK Deinze. Als Lierse Kempenzonen wint in het Burgemeester Van De Wiele Stadion, dan is RWDM zelfs bij winst op Union nog niet 100% zeker van het behoud. Als Lierse Kempenzonen gelijkspeelt bij Deinze, dan moet RWDM winnen bij Union. Bij verlies van de Pallieters heeft RWDM genoeg aan een puntje op het veld van Union om zich te redden.

Als Lierse Kempenzonen verliest bij Deinze en RWDM pakt minstens een punt bij Union, dan zijn de troepen van Tom Van Imschoot dit weekend dus zeker van de sportieve degradatie. Of die degradatie er ook effectief komt, lijkt evenwel hoogst onzeker. Komende week komt de Pro League samen om de toekomst van 1B te bespreken en te beslissen of er effectief een ploeg uit 1B kan zakken terwijl er geen stijger komt uit de hoogste amateurliga.

Samengevat

SK Deinze: zeker van het behoud als het wint van Lierse Kempenzonen.
RWDM: zeker van het behoud als het beter doet dan Lierse Kempenzonen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top