#PickxWomensWeek: vrouwen die het gemaakt hebben in de sportwereld

In het kader van Pickx Women’s Week viert Proximus Pickx alle vrouwen die geschiedenis hebben geschreven. Vandaag ligt de focus op sportvrouwen: een blik op de dames die de mentale en fysieke kracht hebben getoond om te slagen in hun carrière.

Kim Clijsters

Als je aan Kim Clijsters denkt, is het moeilijk om haar mentale kracht niet te vermelden. Een sterk karakter dat haar in staat stelde terug te komen na elke blessure, maar ook om twee keer uit haar pensioen terug te keren naar het circuit. Na een eerste stop in 2007, kondigde ze in 2009 haar terugkeer naar de competitie aan. En wat een comeback! Ze werd uitgenodigd voor de US Open en werd zo de eerste en nog steeds enige speelster met een wildcard die een grandslamtoernooi won. Het jaar daarop won ze opnieuw de US Open en de Masters. In 2011 won ze de Australian Open voordat fysieke problemen haar dwongen haar carrière weer te staken. In 2020 verraste ze iedereen door aan te kondigen dat ze na een afwezigheid van 7 jaar weer aan wedstrijden deelnam. Een terugkeer die jammer genoeg opgeschort werd vanwege de coronapandemie en enkele kleine blessures... Wordt zonder twijfel vervolgd!

Delfine Persoon

Als meervoudig wereldkampioene boksen, is Delfine Persoon zowel mentaal als fysiek krachtig. Voor ze carrière maakte in het boksen, was ze een judoka, maar een rugblessure maakte daar een eind aan. Ze werd prof in 2009, vocht 44 gevechten en verloor er slechts 2. Iedereen zal zich haar gevecht uit 2019 herinneren in Madison Square Garden in New York tegen de Ierse Katie Taylor voor de WBA, IBF, WBO en WBC lichtgewicht titels. Terwijl de toeschouwers onze landgenote als winnaar aanwezen, kende de jury de overwinning toe aan Taylor. Een harde klap voor Persoon die om een rematch vroeg die ze uiteindelijk verloor. Dit jaar hoopte ze zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar jammer genoeg kon ze dat doel niet bereiken. Ondanks haar professionele bokscarrière heeft Delfine Persoon altijd bij de politie gewerkt, wat haar alleen maar meer respect oplevert.

Charline Van Snick

De Luikse beleefde glorie in 2012, tijdens de Olympische Spelen in Londen, waar ze de bronzen medaille won in de categorie onder 48 kg. Een jaar later herhaalde ze haar prestatie op de wereldkampioenschappen, opnieuw met een 3e plaats. Maar dan, een paar weken later, werd ze geschorst nadat ze positief getest was op cocaïne. Een jaar later verklaarde het CAS de schorsing nietig, omdat het van oordeel was dat Van Snick het slachtoffer van een kwaadwillige handeling kon zijn geweest. Met nieuwe moed keerde ze terug naar de competitie en won ze enkele prestigieuze toernooien zoals de Europese Spelen en de Europese Kampioenschappen. Hoewel ze worstelde om haar niveau terug te vinden, kwam ze in 2020 als winnaar uit de bus met een bronzen medaille op het EK. Momenteel is ze geblesseerd, maar ze hoopt deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. Haar sterke karakter moet haar in staat stellen ons in Japan te vertegenwoordigen.

Nieuws

Bekijk alles
Top