Claimen Maaseik en Roeselare hun finaleticket op speeldag vier van de Final 4?

Sport | De titelrace in de EuroMillions Volley League lijkt andermaal een strijd te gaan worden tussen Maaseik en Roeselare. Op speeldag 3 bleven beide teams foutloos, waardoor de kloof in de play-offs met Menen en Haasrode Leuven alsmaar wordt uitgediept. Op speeldag 4 krijgen deze laatste twee teams een finale kans om daar alsnog verandering in te brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Greenyard Maaseik blijft foutloos acteren in de Champions Final 4 van dit seizoen. Tegen zowel Decospan Menen, titelconcurrent Knack Roeselare als BDO Haasrode Leuven op speeldag 3 werd er telkens gewonnen. De druk ligt zo bij Roeselare om in het kielzog van eeuwige rivaal Maaseik te blijven. Afgelopen weekend deed Roeselare alvast wat het moest doen. Zonder enig setverlies werd het burenduel tegen Menen gewonnen. Al liep het zeker niet van een leien dakje. Met de setstanden 25-22, 25-23 en 25-22 toonde Menen de nodige veerkracht tegen Roeselare.

Speeldag vier wordt een kopie van vorig weekend, met andere thuissituaties deze keer. Menen ontvangt vandaag Roeselare, terwijl Haasrode Leuven richting Maaseik trekt. Wanneer het duel om 19u30 op gang wordt gefloten, weet Roeselare waarvoor het speelt. Mits wedstrijdwinst hebben de West-Vlamingen een finaleticket op zak. Maar het mag zich wel aan een extra gemotiveerd Menen verwachten.

Menen wil stunten

Bij Menen wordt het vooral uitkijken naar Martijn Colson, die best een goeie Champions Final 4 aan het spelen is. Met een verbeten gezicht en het mes tussen de tanden geeft hij week na week het beste van zichzelf. Onder meer in het duel tegen Haasrode Leuven was de middenman van goudwaarde met 21 punten (16 aanvallen – 5 blocks). En de honger in Menen is zeker nog niet gestild. “We willen graag nog eens een stunt realiseren. Misschien tegen de buren uit Roeselare”, klinkt het bij Colson.

Bij Roeselare ontbreekt nog steeds sterkhouder Matthijs Verhanneman. Die kampt nog steeds met een buikspierblessure. Zo rekent Roeselare andermaal op hoekspelers Mathijs Desmet en Andreas Fragkos om het verschil te maken.


Volg het burenduel tussen Menen en Roeselare vanavond vanaf 19u30 live op de zender Pickx Live, Proximus Sports (beschikbaar voor All Sports-abonnees) of in livestream op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top