#PickxWomensWeek: straffe madammen achter de schermen van de mediawereld

Films | Ter ere van Pickx Women’s Week zet Proximus Pickx een week lang alle vrouwen in de bloemetjes. Vandaag is het de beurt aan straffe madammen achter de schermen van de mediawereld. Deze Belgische dames schreven, regisseerden of zongen op de achtergrond, maar stalen de show.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Julie Mahieu

Deze Antwerpse dame is alom present in de media. Mahieu heeft jaren gewerkt voor ‘Man Bijt Hond’ en ‘De Ideale Wereld’, in dat laatste presenteerde ze tijdens de eerste twee seizoenen een humoristisch weerbericht. Haar talenten gaan echter verder dan presenteren, want in 2012 regisseerde ze met Katrien Kiekens en Thomas Jans al de kortfilm ‘Der Deutschen Morgen’. Samen met haar partner Jonas Geirnaert bedacht en schreef Mahieu haar meest succesvolle werk tot nu toe, de dramaserie ‘De Dag’. In die serie volgt de kijker het verloop van een gijzeling, maar vanuit twee standpunten: dat van de politie en de getroffen familieleden, en dat van de gijzelnemers en gijzelaars.

Malin-Sarah Gozin

Ook Malin-Sarah Gozin verdiept zich in de wereld van televisie als scenarioschrijfster. Aan het begin van haar carrière werkte Gozin mee aan programma’s als ‘Anneliezen’, ‘Gentse Waterzooi’ en ‘De Beste Belg’. In 2012 zette ze de stap naar eigen werk en bedacht ze twee series voor VTM: ‘Clan’ en ‘Connie & Clyde’. Voor ‘Clan’ kreeg Gozin lofbetuigingen bij de Vlaamse Televisiesterren en een auteursprijs van deAuteurs. Iets later kwam ze met nog een klepper van een serie naar buiten: ‘Tabula Rasa’ met Veerle Baetens in de hoofdrol.

Chantal Kashala

Haar naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar haar stem is onmisbaar in de muziekindustrie. Chantal Kashala is dan ook geen frontvrouw, maar een erg gewilde en getalenteerde achtergrondzangeres. Ze zong al voor bekende Belgische artiesten als Guy Swinnen, Laura Tesoro, Bart Peeters en Milow. Recent dook ze ook op als feature artist op de nieuwste plaat van Belgische DJ Netsky. Op ‘Second Nature’ is ze te horen in ‘Everybody Loves the Sunshine’, een track die mede dankzij de dromerige klanken van Kashala doet verlangen naar de zomer.

Joke De Bruyn

De meesten kennen Joke De Bruyn als actrice. Ze speelde onder meer in ‘Kinderen van Dewindt’, ‘Cordon’, ‘Danni Lowinski’ en ‘Fair Trade’. Maar daarnaast schuilt er ook een scenarieschrijfster in De Bruyn, want samen met Charlie Dewulf bedacht en schreef ze de serie ‘Brak’. De webserie is te bekijken op VTM GO en gaat over vrouwen en hun neurotische en soms onaantrekkelijke kleine kantjes. Een must voor De Bruyn, die vindt dat Vlaanderen al veel goede misdaad- en detectivereekensen telt, maar een tekort heeft aan tragikomische fictie over de normale mens. Als kers op de taart speelt ze er ook hoofdpersonage Bobbie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top