Liverpool-spitsen Mo Salah en Sadio Mané knikkeren RB Leipzig uit de Champions League

Sport | In de eigen Premier League draait het niet bepaald lekker voor Liverpool. Na een pak verliespartijen de voorbije weken zakten de Reds weg tot de achtste plaats in de eigen competitie. Maar gisteren werd er dan toch een lichtpuntje gevonden: Liverpool klopte Leipzig in de 1/8e finales van de Champions League en zit zo bij de laatste acht op het kampioenenbal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jurgen Klopp en zijn troepen konden best een opsteker gebruiken. Van de laatste zeven Premier League-wedstrijden werden er maar liefst zes verloren. Alleen tegen laagvlieger Sheffield United pakte de ploeg eind vorige maand drie punten. Zelfs in eigen huis draait het niet goed. De laatste zes duels op Anfield Road werden allemaal verloren. Een groot contrast met de periode van 7 mei 2017 tot 17 januari 2021, toen Liverpool 68 thuismatchen op een rij ongeslagen bleef.

Liverpool is door de slechte resultaten afgezakt naar de achtste plaats en is kansloos voor de titel, terwijl de regerend landskampioen in de FA Cup en League Cup al is uitgeschakeld. De Champions League is de enige weg om het seizoen nog glans te geven. Als Klopp en de zijnen het Europese kampioenenbal niet winnen, is de kans bijzonder groot dat we het volgend seizoen zonder Liverpool moeten doen in de Champions League.

Opnieuw richting Boedapest

Dan moest een “thuismatch” in Boedapest maar soelaas brengen. De Puskas Arena vormde andermaal het strijdtoneel voor het Champions League-duel tussen Liverpool en Leipzig vanwege reisrestricties voor Britten naar Duitsland. Leipzig kon overigens in principe gaan voetballen in Engeland, maar dan moesten de speler in quarantaine.

Daarom werd er opnieuw uitgeweken naar Boedapest. Het eerste duel, de thuiswedstrijd van Leipzig, werd ook in de Hongaarse hoofdstad gespeeld. De partij eindigde toen op een 0-2 uitzege voor Liverpool, na goals van Mo Salah en Sadio Mané.

Zelfde doelpuntenmakers

Diezelfde score stond er gisteren na 90 minuten voetballen opnieuw in het voordeel van Liverpool. Het duurde wel tot de 70ste minuut alvorens opnieuw Mo Salah de overigens verdiende opener scoorde voor de Reds. Toch had de wereld er helemaal anders kunnen uitzien voor de Duitsers. Enkele minuten voor de goal van Salah kopte Alexander Sörloth nog de bal op de dwarsligger.

Spitsbroeder Sadio Mané zou uiteindelijk ook niet ontbreken op het scorebord. De Senegalees zette de definitieve 2-0 op het scorebord. Mané deed dat overigens op aangeven van Divock Origi, die vlak daarvoor Diogo Jota was komen vervangen.

Dankzij de zege tegen Leipzig zit Liverpool nu bij de laatste acht in de Champions League. De Reds volgen hiermee het voorbeeld van Porto, Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain. Volgende week volgen de laatste duels van de 1/8e finales.

Mis niks van de Champions League dankzij de kanalen van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top