IESF onthult haar kalender en games voor de 13e World Championships

Nieuws |

De IESF (International Esports Federation) heeft deze week haar programma met evenementen voor het komende jaar en de drie games bekendgemaakt waarop de volgende wereldkampioenschappen zullen doorgaan. Dit jaar zijn CSGO, DOTA 2 en Pro Evolution Soccer de uitverkorenen.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Al 12 jaar ontwikkelt en organiseert de IESF internationale esportscompetities over de hele wereld. Zo ook de World Championships, een soort miniwereldkampioenschap dat op verschillende games plaatsvindt.

De afgelopen twee jaar koos het IESF-comité voor drie games: DOTA 2, PES en Tekken 7. Ook op de komende editie krijgen we drie uitverkorenen, maar er is wel een kleine wijziging. DOTA 2 en PES behoren nog steeds tot het lijstje, maar in 2021 moet de fighting game Tekken 7 zijn plaats afstaan aan Counter-Strike: Global Offensive, dat voor de eerste keer gekozen werd.

Het Belgische team neemt voor de tweede keer deel aan het internationale toernooi. Inderdaad, in 2020 nam er al een Belgische delegatie deel. De jonge Tekken 7-speler “PiKaH” kwalificeerde zich toen voor de eindfase in Eilat, Israël. Op PES krijgen onze eDevils de zware taak om zich te kwalificeren voor het evenement via een reeks regionale evenementen.

Tussen nu en Eilat is er een hele kalender met evenementen voor spelers die de grote finales willen halen! De federatie gaf een volledig schema voor het komende seizoen vrij.

© IESF – De kalender met IESF-evenementen gedurende het hele jaar 2021

Juni 2021 – Nationale kwalificaties: Elke federatie zal de mogelijkheid hebben om, via open kwalificaties, het team te kiezen dat hen zal vertegenwoordigen.

September 2021 – Regionale Kwalificaties: In de regionale kwalificaties, de laatste stap voor de grote mondiale finale, zullen de federaties met hun best mogelijke teams onderling uitmaken wie de regio zal vertegenwoordigen.

November 2021 – Global Finals: Het echte evenement waar iedereen op mikt, de Global Finals, zal ons duels bieden tussen de beste landen en spelers ter wereld op de drie aangekondigde games. Live vanuit Eilat zullen de finalisten uit elke regio het tegen elkaar opnemen op CSGO, Dota 2 en PES.

We zien elkaar binnenkort om samen de 13de editie van de IESF World Championships te volgen. Hopelijk volgt er een Belgische kwalificatie op de drie games! Uiteraard houden we je op de hoogte als de Belgen ver geraken in de competitie.

Copyright afbeelding: IESF

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top