RFC Seraing blijft strijden tegen schorsing van Moussa Gueye

Sport | RFC Seraing legt zich niet neer bij de schorsing van Moussa Gueye. De aanvaller kreeg afgelopen weekend een rode kaart nadat hij in het slot van de match tegen KVC Westerlo plots een duw gaf aan Christophe Janssens.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Bondsparket stelde eerder deze week een schorsing van twee speeldagen voor, maar daar ging RFC Seraing niet mee akkoord. De zaak kwam dan ook voor bij de Disciplinaire Commissie waar ze de strafmaat van het Bondsparket bevestigden.

Toch legt Seraing zich ook niet neer bij die uitspraak, want de club kondigde woensdagmiddag aan dat het in beroep gaat tegen de schorsing van haar Senegalese aanvaller. Momenteel is de spits geschorst voor de matchen tegen Club NXT en RWDM, maar de Luikenaars hopen dat Gueye via de Geschillencommissie toch een mildere straf krijgt.

Gueye kende een wisselvallig seizoen, maar was de laatste twee weken toch beslissend voor Les Métallos. Tegen RWDM gaf hij een assist en tegen Westerlo scoorde hij de belangrijke gelijkmaker. In totaal scoorde Gueye dit seizoen 2x in 10 wedstrijden; zes daarvan begon hij in de basis.

??? La suspension de Moussa Gueye ayant été confirmée par le Comité Disciplinaire de l'Union Belge, notre club a décidé d'interjeter appel.

Geplaatst door RFC Seraing Officiel op Woensdag 10 maart 2021

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top