RETRO: Laatste titel van Union dateert van 2004 na thriller op slotspeeldag

Sport | Union Sint-Gillis mag zich dit weekend mogelijk al opmaken voor een titelfeest. Als de Brusselaars zaterdag winnen van stadsrivaal RWDM, dan mag het zich voor het eerst sinds 2004 weer kampioen noemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vorige titel dateert dus al van 17 jaar geleden, maar wellicht zullen heel wat 'oudere' fans zich dat moment nog wel herinneren. De Brusselaars speelden toen in derde klasse B en moesten tot in de laatste helft van de allerlaatste match knokken om de titel binnen te halen.

Union was toen in een tweestrijd verwikkeld met KVSK United (nu Lommel SK), dat in haar eerste jaar na de samensmelting met Overpelt-Fabriek op weg leek naar een heuse stunt. Maar een twee op zes op de derde laatste en de voorlaatste speeldag zorgde ervoor dat Union (dat vier op zes pakte in die wedstrijden) met een voorsprong van twee punten de slotspeeldag in mocht.

Beide teams moesten op de slotspeeldag op verplaatsing spelen; Union trok naar RFC Doornik terwijl KVSK United bij UR Namur speelde. Aan de rust stond het nog 0-0 bij Union, maar in een verlossende tweede helft scoorden de Brusselaars toch nog 3x (0-3). Daarbovenop verloor concurrent KVSK United met 2-1 bij Namur waardoor Union het seizoen afsloot met een voorsprong van vijf punten. OH Leuven eindigde derde in dat seizoen.

Eindstand 3B: 2003 - 2004

1. Union SG: 60 punten
2. KVSK United: 55 punten
3. OH Leuven: 53 punten

Ook nog in die reeks... de huidige nummer twee van 1B, RFC Seraing! De Luikenaars konden de degradatie maar net vermijden door op een 13e plek (op 16 clubs) te parkeren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top