KVM Esports heeft zich gisterenavond geplaatst voor de grote finale van de Belgian League Spring Split 2021 na winst in de eerste ronde van de play-offs tegen ION SQUAD. Het team is zo nog maar één BO5 verwijderd van een ongeslagen seizoen.

 

Wat werd aangekondigd als een felbetwiste BO5 tussen de twee beste teams in het voorjaarssegment van de competitie draaide al snel uit op een demonstratie. Gisterenavond stonden KVM Esports en ION SQUAD tegenover elkaar in de eerste ronde van de play-offs. De inzet van het duel tussen de eerste en de tweede van het voorjaarssegment? Een rechtstreekse kwalificatie voor de grote finale van de split met in het vooruitzicht een ticket voor de play-infase van de European Masters, waarin de beste ploegen uit de verschillende Europese regionale leagues, zoals de Belgian League of zijn tweelingbroer de Dutch League, bijeenkomen.

De eerste game van de wedstrijd had alles in zich om een van de spannendste wedstrijden van het seizoen in te luiden. In het eerste duel van de dag waren sommige polsen en kopjes nog koud en dat voelden we! ION SQUAD nam snel de leiding over KVM Esports, maar door het te grote aantal fouten kon ION SQUAD zijn voorsprong niet vasthouden, zoals blijkt uit de zaagtandcurve die het verschil in gold laat zien (de voorsprong van ION SQUAD is in het rood aangegeven; red.).

En als je met vuur speelt, kan je je weleens verbranden. En dat is exact wat ION SQUAD meemaakte. Nadat het KVM een paar keer had laten terugkomen, betaalde ION SQUAD een misstap in een teamfight cash, vooral door een opgepompte Tristana in het andere kamp. De topprestatie van Flif met zijn Jhin was inderdaad niet genoeg om de damage te evenaren van midlaner Mikkel met zijn kleine yordle aan het kanon. De KVM’s gaven ons een adembenemend slot van de wedstrijd en wonnen de wedstrijd na meer dan 50 minuten spelen.

Hoewel we net getuige waren geweest van de langste strijd van het seizoen 2021 in de Belgian League, namen de volgende twee games een heel andere wending. Bij de opening van de draft koos Urban, de jungler van KVM, voor een Lee Sin, een zeldzame pick die we graag willen onderstrepen. De blinde monnik verscheen zo voor het eerst dit seizoen op de Rift. En het minste wat we kunnen zeggen is dat KVM wakker was in deze tweede game.

In de eerste 10 minuten speelden de Mechelaars rustig en konden de spelers van ION SQUAD een drake pakken. In League of Legends is timing alles en dat had KVM Esports goed begrepen. Een goed gestarte teamfight stelde hen in staat het hele team van de tegenstander uit te schakelen en een mooie voorsprong te nemen.

Afgezien van het zeer verzorgde spel van de rood-gelen, maakten de ION SQUAD’s veel macrofouten in de loop van game 2. Hierdoor gingen de KVM’s aan hoge snelheid vooruit op de kaart en stonden ze al snel aan de Nexus van ION SQUAD. 2-0 op het scorebord en match point voor het Mechelse team.

Game 3 werd een kopie van game 2. De ION SQUAD’s leken hun hoop te verliezen, terwijl de KVM’s aan kracht wonnen. Net als in de vorige game legden de KVM’s hun spel op en wachtten ze op het juiste moment om in de aanval te gaan. In minuut 12 waren ze los. Ondanks enkele min of meer goed aangevoelde pogingen (zoals de vele 50-50 die we tijdens de BO bij Baron Nashor konden zien), slaagde ION SQUAD er niet in om de achterstand aan gold recht te trekken. Na 33 minuten spelen en met een voorsprong van meer dan 10.000 gold won KVM Esports en pakte het team het eerste ticket voor de grote finale van de Spring Split!

Opgelet, ION SQUAD heeft nog steeds een kans om de finale te bereiken. Het zal in de halve finale de winnaar ontmoeten van de wedstrijd tussen Sector One en 4Elements die deze donderdagavond doorgaat, hier op Pickx.be en op Pickx Live! We nodigen je uit om samen met ons de wedstrijd te volgen en te ontdekken wie tegenover ION zal staan in de strijd om het tweede finaleticket.

Copyright: META & KVM Esports