Een ode aan Absynthe Minded in Liefde voor Muziek

Festivals | Tijdens de vierde aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ werd Bert Ostyn in de bloemen gezet. Het repertoire van de Absynthe Minded-frontman zorgde voor enkele verrassende en originele covers.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Absynthe Minded heeft al een heleboel topschijven uitgebracht, maar één nummer dat bijna iedereen kent is ‘Envoi’. Het was dus zeker dat een van de artiesten zich eraan zou wagen. Uiteindelijk was het Tourist LeMC die zijn creativiteit de vrije loop liet op de bekendste hit van de band. Zelf vond hij dat niet zonder risico: “Het is altijd gevaarlijk om een hit te coveren. Je kan jezelf er gemakkelijk aan verbranden.”
 
Wie het nummer kent, weet dat het initieel bedoeld was als hommage aan schrijver Hugo Claus en dus gebaseerd is op een van zijn gedichten. Bert was laaiend enthousiast toen hij hoorde dat Tourist dat gedeelte heeft behouden. “Ik krijg hier echt kippenvel van. Het gedicht van Claus zit erin maar ook mijn tekst. Het is zo mooi en helder geschreven en doet mijn nummer eer aan!”



Soundtrack

Vorige week waren het nog haar nummers die de show stalen, maar deze keer was het Emma Bale zelf. Zij goot namelijk ‘My Heroics’ in een origineel filmisch nummer, dat zo de soundtrack van een goede drama zou kunnen zijn. Haar collega’s werden er spontaan stil van en Bert vond het “de max” dat zij de uitdaging aanging om dit nummer te doen.



Lied van de vrijheid
 
Diegene die het meest uit zijn comfortzone stapte gisterenavond, was Willy Sommers. Het repertoire van Absynthe Minded ligt heel ver van de muziek die Sommers zelf maakt, dus ging hij te raden bij vrienden die wel bekend zijn met het genre. Zij raadden hem aan om voor ‘Beam’ te gaan, een nummer waarbij de menigte steevast uit de bol gaat wanneer het op een festival gespeeld wordt.
 
Willy Sommers maakte er zijn eigen ding van en ‘Beam’ transformeerde in een positieve meezinger met de titel ‘Het lied van de vrijheid’, en daar kon niemand stil op blijven zitten.

'Liefde voor muziek' is elke maandag te zien om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top