Seizoen 13 van de ESL Pro League is van start gegaan

Nieuws |

Deze maandag staat in het teken van de start van ESL Pro League editie 13! Zoals gewoonlijk is bijna de hele CSGO-scene aanwezig en mikken alle teams op het grootste deel van de prijzenpot van 750.000 dollar. Laten we dus eens kijken naar het format van dit evenement en de potentiële kansen van elke deelnemer.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Deze maandag 8 maart gaat de nieuwste editie van de ESL Pro League van start. Met de top van het internationale CSGO ben je verzekerd van een geweldig spektakel in alle groepen. Over groepen gesproken, het format van dit seizoen is een beetje anders dan dat van de vorige seizoenen. We leggen je het hieronder uit.

Format

Van 8 tot 29 maart vindt de groepsfase plaats. Drie van de zes teams in elke groep zullen zich kwalificeren voor de volgende ronde. De groepsfase wordt in een Round Robin-format gespeeld, waarbij elk team al zijn tegenstanders één keer zal ontmoeten in adembenemende BO3-wedstrijden.

© Liquipedia – De groepsfase gaat gepaard met play-ins tussen de nummers 1 van elke groep om een correcte seeding te verzekeren.

De eerste van elke groep zal in de play-ins uitkomen tegen de winnaar van de andere groep, A vs B en C vs D. De winnaar van die wedstrijd gaat rechtstreeks door naar de halve finales, terwijl het verliezende team in de kwartfinales terechtkomt. De ploegen die 2de en 3de eindigen in hun groep kwalificeren zich voor de Round of 12 van de play-offs.

© Liquipedia – De play-offs bieden plaats aan 12 teams, met de 4 groepswinnaars die later in de boom opnieuw hun intrede doen.

De play-offs worden beslist in BO3-wedstrijden. De grote finale gaat door in een BO5, tot grote vreugde voor de fans van lange wedstrijden.

Deelnemende teams

Van de 24 teams die zijn uitgenodigd voor deze ESL Pro League (EPL) zijn de helft partnerteams die hebben betaald voor slots om uitgenodigd te worden voor ESL-evenementen van deze omvang. Onder hen vinden we Astralis, Complexity Gaming, Natus Vincere en Team Vitality. Tien teams zijn uitgenodigd volgens hun plaats in het HLTV-klassement, zoals Gambit, Virtus Pro, Heroic, BIG en OG. De laatste twee teams, Endpoint en Team One, zijn de winnaars van de ESEA Premier.

© ESL Gaming – Elke groep telt 6 teams met favorieten en outsiders.

Van Complexity, BIG en Heroic verwachten we dat ze groep A vrij gemakkelijk zullen overleven. Maar een verrassing van OG, dat NBK op de bank zette, of FunPlus Phoenix kunnen we niet uitsluiten. Groep B is meer open. Natuurlijk hopen we op de terugkeer van Vitality naar zijn internationale niveau met onze landgenoot Nivera als rotatiespeler. NiP zou normaal gezien ook wel moeten doorstoten. De Zweden zijn in goede vorm sinds IEM Katowice. En laten we FaZe Clan niet vergeten, dat zou kunnen profiteren van de mindere periode van G2, dat net KennyS aan de kant heeft geschoven.

Groep C lijkt eenvoudiger door de afwezigheid van een Europees team. Natus Vincere en Gambit lijken goed vertrokken in dit seizoen 2021, Gambit won de laatste IEM van Katowice. De derde plaats zou naar Furia moeten gaan, want de Brazilianen zijn nog steeds gevreesd.

In de laatste groep zouden Astralis en Virtus Pro bovenaan moeten eindigen, met net daarachter Evil Geniuses. Het Amerikaanse team heeft trouwens net oBo aangetrokken. Het 17-jarige Amerikaanse wonderkind is terug op de internationale scene na zijn vertrek bij Complexity Gaming eind 2020.

Het startschot is al gegeven in groep A! Complexity Gaming won inderdaad van FPX en andere wedstrijden volgden elkaar in sneltempo op, maar dit is nog maar het begin van een lange maand met dagelijkse wedstrijden, of toch bijna, voor de internationale topteams. We houden je hier op Pickx.be uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte van de belangrijke resultaten in deze groepsfase!

Copyright afbeelding: ESL Gaming

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top