Een Belg tekent present op de Europese Masters van de Valorant Champions Tour

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sinds gisteren kennen we de namen van de teams die zich hebben gekwalificeerd voor de Masters van de Valorant Champions Tour, het eerste officiële grote toernooi dat Riot Games organiseert op zijn FPS. En daar is een Belg bij, Kevin “Ex6TenZ” Droolans van het team NiP.

Na drie Challengers-evenementen die dienden als open kwalificaties voor het hogere competitieniveau weten we eindelijk wie zal deelnemen aan de eerste VALORANT European Masters, die normaal gezien van 12 t.e.m. 21 maart zullen plaatsvinden. Afgelopen weekend ging het laatste evenement van het Challengers-circuit door, dat de laatste vier teams hun ticket bezorgde.

Veel grote teams moesten zich nog kwalificeren via de competitie van dit weekend en we kregen heel wat verrassingen. Laten we beginnen met het resultaat dat iedereen verrast zal hebben. G2 Esports geraakte niet voorbij het Franse DfuseTeam. Ondanks winst op de eerste map verloor het team van Mixwell uiteindelijk met 2-1. Het andere grote team in deze derde qualifier was Fnatic, dat het opnam tegen de Polen van Ballista Esports. Opnieuw haalde David het van Goliath.

DfuseTeam, Ballista Esports, Guild Esports en Raise Your Edge voegen zich bij Alliance, Ninjas in Pyjamas, FunPlus Phoenix en Team Heretics. Zij zullen het in de eerste fase van de Masters tegen elkaar opnemen.

De aandachtige lezer zal het wel al opgemerkt hebben, België zal aanwezig zijn op het toernooi dankzij Kevin “Ex6TenZ” Droolans bij Ninjas in Pyjamas! Adil “ScreaM” Benrlitom slaagde er niet in zich te kwalificeren met Team Liquid, ondanks hun aanwezigheid tijdens de eerste etappe van het Challengers-circuit.

Het open format van de competitie heeft het ecosysteem van het spel dus fors gewijzigd, met de opkomst van kleine, onbekende teams, maar ook door het falen van dominante organisaties in de esportswereld, zoals TSM en T1, twee legendarische organisaties, of G2 Esports, dat sinds zijn oprichting aanwezig is op het circuit.

De acht gekwalificeerde teams zullen met elkaar de strijd aangaan in Reykjavik op de eerste editie van het Masters-circuit! De teams zullen er zo veel mogelijk punten willen verzamelen, die zeer kostbaar zijn om zich te kwalificeren voor de Valorant CHAMPIONS, de ultieme competitie van het spel. In IJsland krijgen twee groepen waarin alleen de twee beste teams van elke groep zich voor het vervolg van de competitie zullen kwalificeren. Daarna zullen zij strijden in een klassieke boom die uiteindelijk de eerste Europese kampioen van Valorant zal kronen. Alle wedstrijden gaan door in BO3 (maximaal drie gespeelde maps).

Copyright afbeelding: Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top