Limburg United mikt op drie op drie tegen Luik

Basketbal |

Limburg United, won dit seizoen al twee keer van Luik en is van plan om woensdag voor een derde keer dat kunsstukje over te doen. Met winst in die wedstrijd willen de Limburgers hun plek in de top 4 van de Euromillions Basketball League verzilveren. 

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De wedstrijd in de Country Hall in Luik aanstaande woensdag krijgt een speciaal tintje voor Sacha Massot. De voormalige coach van Luik vertrok vorig jaar naar Limburg United, een welgekomen promotie nadat hij drie en een half seizoen in Wallonië aan de slag was. Voor hij bij Luik terecht kwam, werkte hij namelijk voor Charleroi. Massot wordt woensdag dus geconfronteerd met zijn oude werkgever, wat wellicht een match vol emotie zal opleveren. In de eerdere wedstrijden trokken de Limburgers aan het langste eind met respectievelijk 85-55 en 82-90. 

De top 3 nog steeds te hoog

"Ons doel was om in de top 3 te eindigen, maar Mons heeft bewezen dat ze die plek meer verdienen dan wij." Sacha Massot was lyrisch over de sterke punten van zijn team toen ze in de columns van de krant Het Nieuwsblad werden vermeld. Tegen Mons-Hainaut in eigen huis moesten de Limburgers een zware strijd voeren. Ze wonnen nipt met 70-68, maar enkele weken later konden ze die prestatie niet overdoen. Op verplaatsing moesten ze de duimen leggen en werd het 63-72.

"We misten agressiviteit, maar daar geef ik Mons alle eer voor. Verdedigend waren we niet goed in de eerste helft en ze profiteerden van onze fouten. In de aanval ontbraken we snelheid en misten we te veel schoten", merkt Sacha Massot op. De Limburgse coach weet dus dat er werk aan de winkel is voor ze echt kans maken op een plek in de top vier. 

Mitchell om een stap te zetten

Toch mag Limburg United tevreden zijn, want de club staat vierde in het algemeen klassement van de competitie, met een comfortabele voorsprong op Charleroi. Met een goed gevulde bank vol talentvolle spelers en een ijzeren verdediging zijn de ambities van het team met Yannick Desiron torenhoog.

De jonge international Ajay Mitchell zou Limburg United de komende maanden naar die felbegeerde top-3 kunnen tillen. Op 18-jarige leeftijd werd Barry's zoon onlangs opgenomen in de groep van vijftien spelers van ons nationale team. Wellicht wordt hij tegen Luik woensdag opnieuw de kapitein. Maar zal hij de kapitein van het andere team kunnen muilkorven?

Volg de Euromillions Basketball League op Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het speelschema van deze week:

Woensdag 17 maart:
Liège Basket - Limburg United: vanaf 20u15 op Proximus Sports 4

Vrijdag 19 maart:
Okpai Aalst - Leuven Bears: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top