Genk-Standard en Club Brugge-Antwerp zijn blikvangers van 31ste speeldag

Jupiler Pro League | De ontknoping van de reguliere competitie nadert met rasse schreden. Er zijn nog vier speeldagen te gaan. Op de 31ste speeldag staan twee topaffiches gepland: Genk-Standard en Club Brugge-Antwerp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 31ste competitiespeeldag opent meteen met een clash. Op vrijdag om 20u45 mikt Racing Genk op een derde opeenvolgende zege, thuis tegen Standard. Als ze winnen, staan de Limburgers nog wat dichter bij kwalificatie voor play-off 1. In het omgekeerde geval is de waterkans op een top 4-plaats voor de Rouches nog niet helemaal verkeken, al zullen de troepen van Mbaye Leye dan moeten hopen op een mirakel. En die zijn de wereld nog niet uit. 
 
Druk op de Waaslandse ketel

Zaterdag om 16u15 kan rode lantaarn Waasland-Beveren zich geen misstap veroorloven tegen STVV. De Waaslanders tellen vier punten minder dan de voorlaatste, Cercle Brugge, vijf minder dan Moeskroen en zeven minder dan de Truienaars. Met twee verplaatsingen op het programma, naar Oostende en OHL, in zijn drie laatste wedstrijden weten de ploegmaats van Daan Heymans dat Operatie Redding staat of valt met een zege tegen de Kanaries.

Rechtstreekse concurrent Moeskroen ontvangt Oostende op Le Canonnier (18u30). Les Hurlus verkeren nog in de roes van de euforie na de fraaie overwinning tegen Standard, en willen tegen de Kustboys nog een extra tandje bij zetten om meer ademruimte te vinden onderaan het klassement. KV Oostende wil dan weer de rol niet lossen in de strijd om play-off 1. Tegelijk bekampen Eupen en Kortrijk elkaar in de Oostkantons.
 
Club Brugge wil suprematie onderstrepen

Zaterdagavond zal afgesloten worden met een duel om play-off 1 tussen twee teams die afgezakt zijn in de stand: Beerschot en Charleroi. Zondagmiddag kijken Club Brugge en Charleroi elkaar in de ogen (13u30). De Great Old staat momenteel tweede, maar de Antwerpenaren zijn allerminst zeker van hun plaats bij de eerste vier. De ongenaakbare Bruggelingen zullen geen cadeaus uitdelen, en zullen andermaal willen etaleren dat zij de enige echte patron van de Jupiler Pro League zijn.
 
Om 16u zal OHL de winst willen wegkapen in Mechelen om de hoop op play-off 1 levend te houden. Hetzelfde geldt voor Anderlecht en Zulte Waregem, die de degens zullen kruisen om 18u15. AA Gent, dat weer met de zege aanknoopte, zal eveneens weer kunnen dromen, indien de resultaten van de concurrentie in het voordeel van de Gentenaars uitdraaien. Daarvoor zullen de Buffalo's eerst komaf moeten maken met Cercle Brugge in de eigen Ghelamco Arena (20u45). 
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top