Geniet van de laatste wedstrijden van de 1/8ste finales van de Champions League met de interactieve ervaring

UEFA Champions League | In de Champions League worden de laatste vier terugwedstrijden van de 1/8ste finales afgewerkt. Vooral de partij tussen Real Madrid en Atalanta belooft interessant te worden. Gaan we een nieuwe historische avond beleven in de meest prestigieuze Europese competitie? Je kan het exclusief en live volgen via Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atalanta Bergamo doet het goed in de Serie A en heeft ook nog steeds alle kansen om zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Italianen zullen een echte topprestatie moeten leveren door deze dinsdag in de Spaanse hoofdstad de scalp van Real Madrid te veroveren. Real won immers met 0-1 in Bergamo, maar het laatste woord is nog niet gezegd over deze partij.

Atalanta moest in de heenwedstrijd al na zeventien minuten met een man minder spelen na een rode kaart. Zullen Thibaut Courtois en zijn ploegmaats in staat zijn om het goede resultaat van de heenwedstrijd te vast te houden en de aanvallende impulsen van Luis Muriel & co af te houden?

City en Bayern moeten de klus klaren

In een andere wedstrijd in de 1/8ste finales zal Borussia Mönchengladbach een serieuze stunt moeten leveren om Manchester City uit te schakelen. City won in de heenwedstrijd immers met 0-2. Kevin De Bruyne & co heersen in de Premier League en willen er alles aan doen om eindelijk de Champions League te winnen. Mönchengladbach heeft in de groepsfase tegen Real Madrid en Inter echter al bewezen dat ze de grote jongens het leven zuur kunnen maken. De troepen van Pep Guardiola kunnen dus maar best scherp aan de wedstrijd beginnen.

Woensdag ontvangt Bayern München Lazio in een wedstrijd zonder echte inzet. Na de demonstratie van de club uit Beieren in de Italiaanse hoofdstad (1-4) is het onwaarschijnlijk dat Lazio het tij nog kan keren. Der Rekordmeister, de grote favoriet om zichzelf op te volgen als eindwinnaar van de Champions League, zal van de gelegenheid gebruik maken om zijn tactiek te verfijnen voor de volgende ronde.

Atlético heeft zijn laatste woord nog niet gezegd

Chelsea en Atletico zullen ook nog een pittige strijd aangaan. De Londenaren hadden de Colchoneros verrast in eigen huis in de heenwedstrijd dankzij een prachtige goal van Olivier Giroud. Diego Simeone kennende zullen de Madrilenen echter wraak willen nemen om alsnog naar de kwartfinales te gaan.

De leider in Spanje, met Yannick Carrasco in de basis, zal de bakens stevig moeten verzetten om te winnen. Thomas Tuchel weet dit uiteraard ook en kan de kat uit de boom kijken. The Blues mogen de bus echter niet te vroeg voor hun doel parkeren, want de Spaanse club heeft enkele spelers die met een individuele actie het verschil kunnen maken. Wie zal deze keer tactisch de beste zijn tussen Simeone en Tuchel?

De kalender van de vier resterende wedstrijden in de 1/8ste finales van de Champions League:

Dinsdag 16/3
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Real Madrid - Atalanta: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Manchester City - Borussia Mönchengladbach: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Woensdag 17/3
UEFA Champions League Multilive: vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Chelsea - Atletico Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Bayern München - Lazio Rome: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top