Van 'Peaky Blinders' en 'Homicide City: Charlotte' tot 'Mush-Mush' in Pickx Family

Door Proximus

Deel dit nieuws

Peaky Blinders S1

Nog geen fan van ‘Peaky Blinders’, een gangsterdrama dat zich afspeelt in de wetteloze straten van Birmingham aan het begin van de jaren 20 van de vorige eeuw? Maak dan plaats in je agenda voor Seizoen 1 van deze bejubelde Britse serie die van acteurs als Cillian Murphy en Anya Taylor-Joy (‘The Queen’s Gambit') sterren heeft gemaakt en die ook een retro-boost heeft gegeven aan de look van mannen in strakke pakken en met perfecte stoere kapsels. In 1919 is Groot-Brittannië een woelige mengeling van uitzichtloosheid en hedonisme, een land in armoede na de extravagante uitgaven van de Eerste Wereldoorlog. Teruggekeerde soldaten, criminele bendes en revolutionairen vechten allemaal om een plek in een industriële samenleving die in de greep is van economische onrust. Thomas Shelby en zijn familie staan aan het roer van Peaky Blinders, een gevreesde en machtige bende die bekend staat om hun petten waarin ze scheermesjes naaien. Ze verdienen hun geld met illegale weddenschappen, het bieden van bescherming en zwarte handel. Maar wanneer een krat geweren vermist raak uit een plaatselijke wapenfabriek, ziet Tommy kansen om zijn criminele praktijken verder uit te breiden. Misdaad loont, maar legale handel betaalt beter.

'Peaky Blinders' seizoen 1 is vanaf 17/03 te zien op BBC First (zender 26), seizoen 2 is te zien vanaf 28/04 en is beschikbaar in de tv-optie Family van Proximus Pickx.

Homicide City: Charlotte

Ook in de Amerikaanse serie ‘Homecide City: Charlotte’ gaat het er bloedig aan toe. Alle steden herbergen duistere geheimen en 'Homecide City: Charlotte' onthult de meest dramatische moorden die hebben plaatsgevonden in Charlotte, een stad in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Van een veteraan verzekeringsdetective die gewoon haar werk doet tot een geliefde leraar die probeert levens te veranderen, niemand is immuun voor de gevaren die op de loer liggen in deze stad van bijna drie miljoen inwoners. 
 
Homicide City: Charlotte duikt in de details van de moorden die hebben plaatsgevonden in Charlotte, met commentaar van de rechercheurs die aan de zaken werkten, en de verslaggevers die ze versloegen. De serie wordt gehost door Garry McFadden, voormalig detective politiemoordzaken Charlotte-Mecklenburg en de huidige Mecklenburg County Sheriff.

'Homicide City: Charlotte' is op 1 april te zien op Investigation Discovery (zender 76) beschikbaar in de tv-optie Family van Proximus Pickx.

Mush-Mush en de Zwammetjes

In april beleeft 'Mush-Mush en de Zwammetjes' zijn première op Proximus Family. Deze Vlaamse animatieserie voor vier- tot achtjarigen laat het alledaagse leven zien door de ogen van een kind. De hoofdpersoon, Mush-Mush, en zijn beste vrienden, Lilit en Chet, onderzoeken en ontdekken hoe leuk en wild het leven kan zijn. De afleveringen zijn spannend en vol actie als het trio in het bos op zoek gaat naar nieuwe ervaringen die hun vaardigheden onthullen, hun persoonlijkheid testen en hun grenzen verleggen.
 
'Mush-Mush en de Zwammetjes' won vorig jaar de prijs voor de beste 3D op het Animation Studio Festival in Los Angeles en is vanaf maandag 19 april te zien op Boomerang (zender 43) en is beschikbaar in de tv-optie Family van Proximus Pickx.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top