Kan Hertha BSC de rug weer rechten tegen Dortmund?

Bundesliga | Hertha BSC speelt deze zaterdag (18u30) tegen Borussia Dortmund als onderdeel van de 25ste speeldag van de Bundesliga. Hertha Berlijn beleeft momenteel zijn slechtste seizoen sinds jaren in de Duitse eerste klasse. Hertha, dat meestal in de top tien staat, heeft momenteel moeite om het behoud veilig te stellen. Misschien is het tegen de noodlijdende topclub uit Dortmund dat Hertha de rug kan rechten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf nu is elke wedstrijd bepalend voor Hertha Berlijn. Het staat veertiende in de Bundesliga met 21 punten. De mannen van Pal Dardai bevinden zich daardoor net boven de degradatiezone. Terwijl Schalke 04, laatste met 10 punten, al met één been in tweede klasse staat, zal het een zware strijd worden om de barragematchen voor het behoud te ontwijken.

Arminia Bielefeld (18 punten en twee wedstrijden minder), FSV Mainz (18 punten en één wedstrijd minder), FC Keulen (21 punten) en Hertha Berlijn zijn momenteel de vier clubs die in groot gevaar verkeren. Met zo'n kleine marge kan de kleinste misstap grote gevolgen hebben.

Dramatische reeks

Aanstaande zaterdag zal het die angst zijn die de Berlijnse spelers zal motiveren tegen Borussia Dortmund. Het parcours van de club uit Berlijn is meer dan catastrofaal in 2021. Na een duidelijke 3-0 zege tegen Schalke 04 op 2 januari werkte Hertha Berlijn negen wedstrijden af zonder winst (twee gelijke spelen, zeven verliespartijen). Een reeks die samenvalt met de afwezigheid van de Belgische aanvoerder en verdediger Dedryck Boyata. Gelukkig maakte hij afgelopen weekend een einde aan de dramatische reeks tegen Augsburg (2-1), dankzij een strafschop van een andere landgenoot, Dodi Lukebakio.

Die Alte Dame (‘De Oude Dame’, de bijnaam van deze historische club) is onherkenbaar dit seizoen. Deze voetbaljaargang staat Hertha Berlijn al sinds het begin van het seizoen in de rechterkolom van het klassement. De club had zijn fans echter veel grotere ambities voorgeschoteld.

In het seizoen 2015-2016 bereikte Hertha de 7de plaats in de Bundesliga (waardoor het zich plaatste voor de Europa League). De prestatie werd het volgende seizoen overtroffen, met een fantastische 6de plaats als gevolg. Sindsdien is de Berlijnse club er altijd in geslaagd om in de top 10 te eindigen.

Herpakken tegen Dortmund

Toch is er ook nog hoop voor Hertha Berlijn. Op dezelfde datum vorig jaar stond de club ook nog op de 14de plaats. Een reeks goede resultaten, na de onderbreking van het kampioenschap vanwege het coronavirus, stelde hen vervolgens in staat om op te klimmen naar de 10de plaats.

Dit keer kunnen de spelers niet rekenen op een gedwongen rust. Ze zullen deze keer zelf de ommekeer moeten inzetten. De wedstrijd tegen Dortmund zou als nieuwe start kunnen dienen. BVB is wispelturig, net als tijdens hun nederlaag tegen Bayern vorige week: Erling Haaland en zijn ploegmaats stonden met 0-2 voor om uiteindelijk met 4-2 te verliezen. Hertha moet proberen te profiteren van die wisselvalligheid. Het duel tussen de twee gewonde dieren belooft hoe dan ook pittig te worden.

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Het speelschema voor speeldag 25 van de Bundesliga:

Zaterdag:
Werder Bremen - Bayern München, vanaf 15u30 op Eleven Sports 2
Wolfsburg - Schalke, vanaf 15u30 op Eleven Sports 3
Dortmund - Hertha Berlijn, vanaf 18u30 op Eleven Sports 1

Zondag:
RB Leipzig - Frankfurt, vanaf 15u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top