Enkel Moeskroen deed een gouden zaak in de strijd om het behoud

Jupiler Pro League |

Een competitie binnen een competitie. Zo kunnen we de degradatiestrijd tussen Excelsior Moeskroen, Cercle Brugge en Waasland-Beveren wel noemen. Afgelopen speeldag was dan ook zeer belangrijk voor de drie clubs die onderaan het klassement kamperen, om punten te pakken. Enkel Excelsior Moeskroen slaagde daarin!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Moeskroen kreeg een vervroegde pasen van de Rouches. In hun strijd om het behoud had de Waalse club dringend punten nodig om over Cercle naar een derde voorlaatste plaats te springen. Die overwinning kregen ze ook via een owngoal (1-0) van Standard-verdediger Siquet (‘37). De Rouches hebben het puntenverlies vooral aan zichzelf te wijten en aan ene Mehdi Carcela: die laatste kon de wedstrijd beslissen voor Standard maar zette liever zijn dribbeltalent in de kijker in plaats van zijn efficiëntie voor doel. Toegegeven, de Moeskroen-doelman deed ook zijn duit in het zakje: Hervé Koffi plukte de ene na de andere Luikse doelpoging uit zijn doel en behoedde Moeskroen talloze keren van een tegendoelpunt.

Cercle zakt verder weg

Cercle Brugge verloor gisteravond tegen Racing Genk met 2 - 0. Hierdoor zakt de ploeg van coach Yves Vanderhaeghe opnieuw naar de voorlaatse plaats terwijl Genk derde wordt. Cercle, dat aantrad met een zeer jong elftal, speelde met een groot hart (zelf nadat Paul Onuachu al na negen minuten de 1-0 maakte). Via spits Ike Ugbo kwam de vereniging aan het begin van de eerste helft nog even druk zetten aan het Genkse doel. Toen Junya Ito voor Genk de 2-0 binnentrapte (24’) en Cercle-verdediger Van der Bruggen zijn tweede gele kaart pakte, leek de veer echter te zijn gebroken bij de vereniging. In de tweede helft kon Genk de match controleren tegen tien spelers van Cercle. Die zich leken neer te leggen bij het resultaat.

Degradatiespook in Beveren

Rode lantaarn Waasland-Beveren moest dringend punten pakken tegen Beerschot om weg te komen van de laatste plaats. Dat leek te gaan lukken toen Daan Heymans al na acht minuten de score opende voor de Waaslanders (1-0). Waasland-Beveren speelde vrank en vrij en was in de eerste helft ook de betere ploeg. In minuut 34 kreeg Waasland-Beveren echter het deksel op de neus: Joren Dom scoorde voor Beerschot en hing de bordjes opnieuw gelijk. De troepen van coach Nicky Hayen waren niet onder de indruk en bleven de rest van de wedstrijd zoeken naar een tweede goal. Die kwam er echter niet. Integendeel: het was Beerschot dat tegen de gang van het spel een tweede goal maakte, de drie punten mee naar huis nam en het degradatiespook deed terugkeren naar het Waasland.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top