In de Premier League heeft Tottenham zondag met 4-1 gewonnen van Crystal Palace. Christian Benteke stond in de basis bij de bezoekers en bedankte met een doelpunt net voor rust. De spits troefde zijn collega-Rode Duivel Toby Alderweireld af in een kopduel. Benteke werd gewisseld in de 80e minuut, Alderweireld maakte de wedstrijd vol. Michy Batshuayi bleef het hele duel op de bank.
De troepen van Mourinho speelden een efficiënte wedstrijd. Gareth Bale (25' en 49') opende de score, en verdubbelde in de tweede helft, na de gelijkmaker van Christian Benteke (45'+1). Spits Harry Kane (52' en 75') maakte eveneens twee doelpunten. In de stand springt Tottenham over Liverpool en West Ham naar de zesde plaats. Palace volgt op de dertiende plek.

In Duitsland speelde Arminia Bielefield 0-0 gelijk tegen Union Berlin. Nathan de Medina viel in na 79 minuten. Michel Vlap, uitgeleend door Anderlecht, speelde ook 70 minuten mee. Bielefeld verkeert nog steeds in degradatienood. Het staat zestiende, een plaats die op het einde van het seizoen deelname aan de barrages voor het behoud inhoudt.

In de Franse beker verloor vierdeklasser Ajaccio zondag in de zestiende finales met 1-3 van Rijsel. Onze landgenoot David Pollet viel tien minuten voor tijd in en zorgde in de 87e minuut nog voor de eerredder. Bij Rijsel was de Gentse recordtransfer Jonathan David invaller.