In de competitie staat er geen maat op Club Brugge, maar in de beker kunnen Racing Genk en RSC Anderlecht profiteren van de uitschakeling van blauw-zwart door Standard. Vincent Kompany en John van den Brom gaan voluit voor een plaats in de finale. Proximus Pickx blikt alvast vooruit.
Racing Genk en Anderlecht zijn twee ploegen die de afgelopen vijf jaar de titel van Club Brugge wisten te ontfutselen. RSCA werd in 2017 landskampioen, Genk in 2019. Voor bekersucces moeten we al langer teruggaan. Anderlecht won de Croky Cup voor het laatst in 2008, Genk in 2013. Anderlecht verloor in 2015 de finale tegen Club, Genk in 2018 tegen Standard.

Anderlecht twee keer sterker

Beide ploegen hunkeren naar nieuw succes, vooral in Brussel hopen ze op een nieuwe start met een prijs. Paars-wit kent sportief en financieel zeer zware jaren en een plek in de finale zou de club een stap dichter bij Europees voetbal brengen. De afgelopen twee seizoenen wist het dat niet te behalen.

Anderlecht en Genk presteren wisselvallig in de competitie. De twee wisselen zeer goede met zeer matige resultaten af en daardoor is de titel al helemaal weg. In de Jupiler Pro League namen de twee clubs het al twee keer tegen elkaar op en Anderlecht was twee keer baas. Enkele weken geleden werd Genk bij momenten nog weggespeeld door Anderlecht en verloor het met 1-2.

Thriller in 2013

Eind 2020 mocht Van den Brom op bezoek gaan bij zijn ex-ploeg en toen werd het 1-0 voor Anderlecht. Bij Genk willen ze revanche nemen en een zege in de halve finale zou de ultieme wraak zijn. Een bekerafloop zoals in 2013 zien ze wel zitten.

Van den Brom was er in 2013 bij als coach van Anderlecht toen de twee elkaar troffen in de halve finales van de beker. Anderlecht won de thuismatch met 1-0 en in Genk werd het ook 1-0. Daardoor kwamen er verlengingen en daarna strafschoppen. Genk toonde zich daarin de betere en won na een thriller van formaat met 7-6. Genk won nadien de finale van Cercle Brugge. Van den Brom zou meteen tekenen voor hetzelfde scenario, maar dan als trainer van de Limburgers.

Je kan de partij zondag 14 maart vanaf 20u20 live volgen op VTM2.