Bereidt Messi zich voor op zijn laatste Europese wedstrijd met FC Barcelona tegen PSG?

UEFA Champions League | Paris Saint-Germain is woensdagavond de gastheer voor FC Barcelona in de Champions League. Met een voorsprong van 4 goals tegen 1 zal de Franse club ernaar streven om Barça geen nieuwe ‘Remontada’ zoals in 2017 te gunnen. Als Barcelona wordt uitgeschakeld, zou dit de allerlaatste wedstrijd van Lionel Messi met de Blaugranas kunnen zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu het beslissende duel tussen PSG en FC Barcelona nadert, ligt één vraag op ieders lippen: zullen de Parijzenaars deze keer het resultaat vasthouden en de vernederende comeback van maart 2017 vermijden? Vier jaar later zijn de omstandigheden heel anders en alles wijst erop dat de ploeg van Mauricio Pochettino sterk genoeg is om zich te kwalificeren voor de kwartfinale. Als ze erin slagen hetzelfde niveau als in Camp Nou te halen, dan lijkt een kwalificatie een formaliteit te worden.

Desalniettemin zal Barça naar Parijs gaan om alles te geven. Ze tankten het nodige vertrouwen dankzij een 12 op 12 in La Liga en vooral een fantastische comeback tegen Sevilla in de Copa del Rey (3-2 overwinning over twee wedstrijden).

De laatste van Messi?

Er is echter nog een vraag die heel de voetbalwereld momenteel in zijn greep heeft. Zullen we Lionel Messi vanavond voor de laatste keer in de Blaugrana-kleuren op het Europese toneel zien? Het contract van de Argentijnse ster bij FC Barcelona loopt tot juni en er is geen indicatie dat hij van plan is zijn contract te verlengen.

Afgelopen zomer waren er al doorlopend geruchten over een vertrek. Lionel Messi sprak publiekelijk zijn wens uit om Barcelona na twintig jaar dienst te verlaten. Hij had zelfs van zijn bazen (waaronder ex-voorzitter Josep Bartomeu) geëist om hem gratis te laten gaan. Na weken van twijfel bleef La Pulga dan toch in Camp Nou.

Tot wanneer? De komst van een nieuwe voorzitter bij FC Barcelona zou de deur voor een verlengd verblijf weer kunnen openen. Het dossier van Messi was inderdaad een van de belangrijkste elementen van de verkiezingscampagne. Maar lukt het de nieuwe president om de ster een nieuw contract te laten ondertekenen?

Afgezien van het feit dat de Argentijn zin heeft in een andere uitdaging, zullen de financiën van de club het nieuwe bestuur niet toelaten om Messi dezelfde voorwaarden aan te bieden. Die taak belooft daardoor zeer moeilijk te worden.

Parijs als potentiële bestemming

Het is een grappig toeval dat juist PSG één van de topkandidaten is om Messi in te lijven. De aanvaller kan daar zijn grote vriend Neymar terugvinden. Een dergelijke transfer zou mogelijk kunnen worden gemaakt door het lucratieve transfer van Kylian Mbappé, die interesse geniet van Real Madrid.

Lionel Messi wordt ook gelinkt aan Manchester City, waar zijn mentor Pep Guardiola coach is. De Engelse club zou als een van de weinigen in staat zijn om de zesvoudige winnaar van de Gouden Bal de salarisvoorwaarden te bieden die hij eist (er gaan geruchten over een salaris van 430 miljoen euro over acht jaar ...). Voorlopig is het nog koffiedik kijken waar de toekomst ligt van de 33-jarige Messi.

Desalniettemin zullen de Barça-fans vanavond in het achterhoofd houden dat dit de laatste Europese wedstrijd zou kunnen zijn van het Argentijnse genie in hun favoriete kleuren. Lionel Messi is in de Champions League tot op heden goed voor 119 goals en 41 assists in 148 wedstrijden. Hij werd vier keer topschutter op het kampioenenbal. Sinds de komst van Messi heeft FC Barcelona vier keer de ‘Beker met de Grote Oren’ gewonnen (2006, 2009, 2011, 2015).

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top