Eupen en Standard willen hun seizoen redden met de beker

Sport | Zowel Eupen als Standard hadden bij de start van het seizoen grote ambities. De top 8 voor de Panda's, de top 4 voor de Rouches. Beide doelstellingen lijken nu buiten bereik, maar de beker kan het seizoen redden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aanstaande zaterdag om 20u45 uur staan Eupen en Standard tegenover elkaar in de halve finales van de Beker van België. Voor de Panda's is dit de tweede keer dat ze deze fase van de bekercompetitie hebben bereikt. In 2017 werden ze uitgeschakeld door Zulte-Waregem. Standard is meer gewend om bij de laatste vier te verschijnen. In 2018 wonnen de Rouches zelfs de beker.

Deze halve finale, die dit jaar in één wedstrijd wordt afgewerkt, lijkt moeilijk te voorspellen omdat de twee ploegen zeer wisselvallig voor de dag komen. Na de overwinning in Sint-Truiden in de competitie leverde Eupen een meer dan solide en overtuigende prestatie af tegen Gent in de beker. Het speelde een zeer volwassen wedstrijd, waardoor het geloof in een goede afloop tegen Standard zeker gerechtvaardigd is.

Standard tankte op zijn beurt vertrouwen door in de kwartfinales Club Brugge uit te schakelen. Maar Standard liet al meermaals merken dat het niveau van de ene op de andere wedstrijd drastisch kan zakken.

De kortste weg naar Europa?

Standard kent een moeilijk seizoen in de competitie. De resultaten gingen het hele jaar op en neer. Europees voetbal via de competitie lijkt daardoor bijzonder moeilijk te worden. De Beker van België zou als reddingsboei kunnen dienen.

Een eindoverwinning in de Croky Cup is niet meer goed voor een rechtstreeks ticket voor de poules van de Europa League maar wel voor de play-offs. Bij uitschakeling in de play-offs worden de clubs echter doorverwezen naar de Conference League. Deze nieuwe competitie zou beter geschikt kunnen zijn voor de Belgische clubs. Wat er ook gebeurt, de winnaar speelt dus in Europa.

Een eerste trofee voor de Panda's?

De weg naar de eindzege duurt nog minstens 180 minuten, maar Eupen heeft een kans op kwalificatie tegen Standard. Bovendien zullen de mannen van Beñat San José met de wedstrijd die op de Kehrweg wordt gespeeld het voordeel hebben van hun kleine veld. Daardoor zijn de ruimtes kleiner en zal Standard het blok van Eupen niet makkelijk kunnen ontwrichten.

Eupen had lange tijd de top 8 als hoofddoel, maar een reeks van slechte resultaten weerhield de club ervan om deze doelstelling te halen. De Panda's maakten van de beker een prioriteit. Een doel dat hen in staat zou kunnen stellen hun seizoen te "redden" en hun prijzenkast te vullen met een eerste prijs.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top