'Gesjareld' bij een gelijke stand: Westerlo moét over Seraing om tweede plek te pakken

Sport | De topper van de 22e speeldag wordt zondagnamiddag gespeeld in het Stade du Pairay van RFC Seraing. De Luikenaars spelen gastheer voor (wellicht) de enige ploeg die hen nog van de tweede plaats kan houden; KVC Westerlo.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het hoeft dan ook geen betoog dat het straks een beladen wedstrijd wordt. KVC Westerlo telt momenteel drie punten minder dan RFC Seraing, maar de Kempenaars moeten dit seizoen sowieso meer punten halen dan de Luikenaars als ze nog een gooi willen doen naar de promotie.

Westerlo is dit seizoen namelijk de 'koning van de gelijke spelen'. De troepen van Bob Peeters gingen in 21 wedstrijden al 8x met een draw het veld af en dat levert hen een aanzienlijk nadeel op in de strijd om de tweede plek. Als twee teams na 28 wedstrijden met gelijke punten eindigen, dan geeft het aantal gewonnen wedstrijden de doorslag. Voor Seraing staat die teller momenteel op twaalf terwijl Westerlo aan amper negen zeges zit.

Alles of niks?

Bij winst in Seraing komt Westerlo weliswaar op gelijke hoogte van Les Métallos, maar zou het nog steeds twee zeges minder tellen. Westerlo moet dus eigenlijk op én over Seraing als het de belangrijke tweede plek wil pakken. Bij verlies in Luik zouden de troepen van Peeters al vier zeges minder tellen dan de troepen van Ferrera en dan zou - met nog zes matchen te gaan - de kous wel eens af kunnen zijn.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top