Eliott Crestan kon zich zaterdag op het EK indoor in het Poolse Torun niet voor de finale van de 800 meter plaatsen. In zijn halve finale werd de Belgische recordhouder (1:46.40) derde in 1:48.12, na de Fransman Pierre-Ambroise Bosse (1:47.86) en de Pool Adam Kszczot (1:48.12). Alleen de eerste twee van de drie halve finales lopen zondag om 18u25 de finale.
"Vooraf had ik de halve finales als doel gesteld, maar eens je daar staat wil je natuurlijk naar de finale. Ik ben wel tevreden met mijn kampioenschap. Ik heb me laten zien en ervoor gevochten in de halve finales", vatte Crestan na afloop samen.
"Ik had het wat lastiger dan gisteren, maar dat is normaal, want het niveau in mijn halve finale lag echt wel hoog. Pierre-Ambroise Bosse en Adam Kszczot zijn echt wel de referenties in de 800 meter. Zij hebben heel wat meer ervaring en ze waren gewoon sterker. Ik heb geprobeerd om te doen zoals gisteren, met halverwege een stevige versnelling maar Bosse wou de leiding niet afgeven. Hij is dan ook de wereldkampioen en hij weet wat hij doet. Hij laat je gewoon niet passeren."