Kunnen de KAA Gent Ladies hun derde plaats verdedigen tegen Club YLA?

Lotto Super League |

De zestiende speeldag van de Scooore Super League staat op het programma en heeft heel wat spannende momenten in petto. Voor zowel de KAA Gent Ladies, Club YLA, OHL en Zulte Waregem wordt het cruciaal om punten te pakken.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén van de belangrijkste wedstrijden van de zestiende speeldag is die van de KAA Gent Ladies tegen Club YLA. De Gentse dames zullen zaterdagmiddag naar alle waarschijnlijkheid ontspannen aan de aftrap komen. Op de vorige speeldag walsten ze namelijk over rode lantaarn Charleroi met zware 1 - 9 cijfers. Dankzij deze overwinning staat Gent nu iets steviger op de derde plaats met 28 punten, op amper vier punten van tweede in de stand: Standard Fémina

De dames van Club YLA zullen ongetwijfeld bleker aan de aftrap komen dan hun Gentse concullega’s. De dames uit Brugge verloren vorig weekend van Anderlecht met stevige 5 - 0 forfaitcijfers en moeten dringend punten rapen tegen Gent als ze hun vierde plaats willen veiligstellen. Oud-Heverlee Leuven ligt immers op de loer met amper één punt minder (25).

Anderlecht naar Genk

De eerste plaats lijkt onhaalbaar voor beide teams. Die hebben de dames van Anderlecht immers al enige tijd voor zich geclaimd. Afgelopen weekend demonstreerden ze hun suprematie tegen Club YLA en komende speeldag zullen ze hun kunststukje proberen overdoen in en tegen Genk dat op plaats zes staat en een hapklare brok lijkt.

De tweede in de stand, Standard Fémina, zorgde ervoor dat Zulte-Waregem van hun wolk donderde nadat die vorige speeldag wonnen van KAA Gent Ladies. De Rouchettes wonnen met 1 - 2 van Zulte Waregem en staan stevig op de tweede plaats. Komend weekend zakt Standard Fémina af naar rode lantaarn Charleroi om nog extra punten te sprokkelen.

Felbegeerde derde plaats

De zestiende speeldag wordt afgesloten met het interessante duel tussen Oud-Heverlee Leuven en Zulte Waregem. De dames van Zulte Waregem kunnen een gouden zaak doen als ze winnen van OHL en als Club YLA verliest van KAA Gent Ladies. Namelijk: de derde plaats veroveren!

De zestiende speeldag van de Scoore Super League:

Vrijdag 12 maart
KRC Genk Ladies - RSC Anderlecht (20u30)

Zaterdag 13 maart
KAA Gent Ladies - Club YLA (te bekijken op Eleven Sports 1 vanaf 13u55
SC Eendracht Aalst - FC Femina W.S. Woluwe (16u00)
Standard Fémina - Sporting Charleroi (16u00)

Zondag 14 maart
OH Leuven - SV Zulte Waregem (18u00)

Volg de Scooore Super League op Eleven Pro League, beschikbaar in de optie Proximus All Sports. Via deze link kan u de laatste informatie, de kalender en het klassement van het kampioenschap raadplegen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top