Lommel SK kan een maand geen beroep doen op topschutter Manfred Ugalde

Sport | Manfred Ugalde zal in de maand maart zijn vierde plek in de topschuttersranking niet kunnen verdedigen. Allereerst is de Costa Ricaan geelgeschorst voor de zondagmatch tegen Club NXT. Maar ook in de daaropvolgende weken zal Lommel SK geen beroep kunnen doen op haar topschutter.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Limburgers laten via de officiële kanalen weten dat Ugalde opgeroepen is voor het nationale U23-team van Costa Rica. Zij gaan de komende maand proberen om een plekje te versieren op de komende Olympische Spelen. Daarvoor moeten Ugalde en Costa Rica voorbij de VS, Mexico en de Dominicaanse Republiek proberen te geraken.

Concreet houdt dat ook in dat Lommel SK normaliter pas vanaf begin april weer op haar topschutter kan rekenen. Hierdoor mist Ugalde de wedstrijden tegen Club NXT, KVC Westerlo en Lierse Kempenzonen. Ook de match van 2 april (uit bij SK Deinze) zal de spits zo goed als zeker aan zich voorbij moeten laten gaan.

Aderlating

Een tegenvaller voor Lommel, dat nog iets meer dan een waterkans heeft op de tweede plek. Ugalde is met elf doelpunten veruit de beste schutter van de Noord-Limburgers. Ondanks die mooie statistieken begon Ugalde de voorbije twee wedstrijden wel op de bank nadat hij in februari besmet raakte met Covid-19 en maar moeizaam terug op zijn topniveau raakte.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top