Pakt Union de titel tegen RWDM? Niet als Seraing zondag wint van KVC Westerlo

Sport | Union Sint-Gillis zette vrijdag alweer een stevige stap richting een historische titel. De Brusselaars wonnen met 1-3 van Lierse Kempenzonen en kunnen volgend weekend - nota bene in de Zwanzederby tegen RWDM - mogelijk al de titel vieren. Maar vooraleer het zover is, zijn nog wel een aantal voorwaarden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst moet RFC Seraing nu zondag punten verliezen in de topper tegen KVC Westerlo. Als Les Métallos de drie punten thuis houden, dan blijven ze (met nog zes matchen op de teller) op 15 punten van Union.

Op de volgende speeldag moet Union evenwel opnieuw eerder aan de bak dan Seraing, waardoor ze - bij winst tegen RWDM - opnieuw afhankelijk zijn van het resultaat van Seraing. Als de Luikenaars daags nadien ook winnen op het veld van Club NXT, dan is de kloof nog steeds 15 punten.

Doorslaggevende criteria

Met nog vijf matchen voor de boeg, zou Seraing nog steeds op gelijke hoogte van Union kunnen komen. En bij een gelijke stand gelden niet de onderlinge resultaten, maar wel het aantal gewonnen wedstrijden. In een mathematisch scenario waarin Seraing nog gelijk zou kunnen komen, zouden beide teams dan sowieso evenveel wedstrijden gewonnen hebben waardoor een tweede criterium de doorslag moet geven: het doelsaldo.

Dat doelsaldo is momenteel ruim in het voordeel van Union (+36, tegenover +15 voor Seraing), maar kan nooit vooraf zekerheid bieden voor een titel. Bij een 6/6 voor Seraing kan Union dus ten vroegste uit bij KVC Westerlo (speeldag 24) zelf de titel afdwingen. Verliest Seraing zondag of volgende week punten, dan kan het feest volgende week eventueel al losbarsten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top