Waarom Atalanta de grootste concurrent is van Inter in strijd om de Scudetto

Sport | Inter en Atalanta bekampen elkaar maandagavond (20u45) in de topaffiche van de 26ste speeldag van de Serie A. Een belangrijke match voor Romelu Lukaku en co, want de club uit Bergamo werpt zich steeds meer op als de grootste concurrent voor de titel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Kwatongen beweerden dat ze het vorige seizoen nooit konden evenaren, en toch staan de troepen van Gian Piero Gasperini in de hoogste regionen van het klassement. In enkele jaren tijd veroverde Atalanta een plaats tussen het kruim van het Italiaanse voetbal, zo getuigen hun jongste twee seizoenen, waarin de club telkens derde eindigde. Die fraaie prestaties lieten de club uit Bergamo ook toe om, voor het eerste in zijn clubgeschiedenis, te tonen tot wat het in staat is in het kampioenenbal.
 
In olympische vorm
 
Dit seizoen zou Atalanta zomaar beter kunnen doen. AC Milan en Juventus mogen hen dan wel voorgaan in de stand, op respectievelijk de tweede en derde plaats, toch zijn de mannen uit Bergamo misschien wel de grootste luis in de pels van Inter op weg naar de titel. De Lombarden verkeren momenteel in hoogvorm.
 
In 2021 boekte Atalanta 8 zeges, 3 gelijke spelen en één nederlaag, voor een totaal van 27 punten. De club behaalde vier opeenvolgende overwinningen, wat van hen de best presterende club van het moment maakt in de Serie A, na Inter. De motor van AC Milan stokt al enkele weken, terwijl ook Juventus moeite heeft om zijn beste niveau terug te vinden. AS Roma, vijfde in de stand, mist dan weer regelmaat tijdens de grote matchen.
 
Offensieve slagkracht bleef intact
 
Ondanks het vertrek van Papu Gomez en de wispelturigheid van goalgetter Josip Ilicic verloren de Lombarden niets van hun offensieve slagkracht. Sinds het jaarbegin scoorden ze 38 doelpunten en incasseerden ze 10 stuks in 12 matchen. De Colombiaan Luis Muriel (8 doelpunten) toonde zich de jongste weken het meest trefzeker, gevolgd door zijn landgenoot Zapata en Gosens (elk 6). Ilicic zit aan 4 rozen. Atalanta, dat trouw blijft aan zijn offensieve spel, beschikt over de op één na beste aanval in de Serie A, met 60 doelpunten. Het team moet enkel Inter (62) laten voorgaan.
 
Dit duel kan voor beide teams een keerpunt betekenen. Als Inter de drie punten thuis houdt, schakelt het wellicht zijn meest stugge tegenstander uit in de strijd om de Scudetto. Omgekeerd kan een zege van Atalanta de troepen van Gasperini vleugels geven. Ze zouden dan op zeven punten naderen van Inter, met nog 12 matchen te spelen.
 
Bovendien zou een mogelijke uitschakeling van La Dea in de achtste finales van de Champions League (Atalanta verloor in de heenmatch met 0-1 van Real Madrid) kunnen betekenen dat de club zich helemaal op de eindsprint in de Serie A kan concentreren. Om – wie weet – binnen dit en twee maanden iets groters dan “maar” een kwalificatie voor het kampioenenbal te veroveren, voor het duel met Juventus in de finale van de Coppa Italia. 
 
Beleef de Serie A het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Het programma van de 26ste speeldag in de Serie A:
 
Zaterdag 6 maart
Juventus - Lazio vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
 
Zondag 7 maart
Napoli - Bologna vanaf 20u45 op Eleven Sports 1
Hellas Verona - AC Milan vanaf 15u op Eleven Sports 3
 
Maandag 8 maart
Inter - Atalanta vanaf 20u45 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top