G2 Esports neemt afscheid van KennyS

Esports |

De Fransman KennyS is zojuist op de bank gezet door zijn team G2 Esports. Het team staat hem toe nieuwe horizonten te verkennen, wat betekent dat JaCKz terugkeert in het team. We kregen nog geen uitleg over de redenen van de wijziging, maar sommige lijken wel voor de hand te liggen.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

De organisatie G2 Esports heeft aangekondigd dat het afscheid neemt van speler KennyS, die het shirt van het Europese team draagt sinds 2017. De speler mag babbelen met andere teams en zal vanaf vandaag dus niet meer deelnemen aan de wedstrijden van het team.

Maar waarom neemt G2 Esports afscheid van één van zijn sterspelers? Naast een poging om van koers te veranderen voor de ESL Pro League, die over een paar dagen van start zou moeten gaan, kunnen we heel wat argumenten aanhalen. Maar een van de redenen is een mogelijk conflict binnen het team. Dat hopen we natuurlijk niet, maar we mogen niet vergeten dat de komst van NiKo niet zonder slag of stoot is gegaan.

Voor de komst van NiKo gingen de prestaties van G2 steil bergaf. Ter herinnering, de ploeg had slechts 4 van zijn laatste 14 wedstrijden gewonnen in de voorgaande evenementen. Hoewel de komst van NikO in het team voor een mogelijke verbetering kon zorgen, moest natuurlijk een andere speler uit de basisvijf verdwijnen. Op dat moment had G2 inderdaad uitgesloten om gebruik te maken van een 6-delig team, zoals Vitality. Alle ogen waren toen gericht op Francois “AmaNEk” Delaunay, van wie werd verwacht dat hij op de bank zou terechtkomen. Tegen alle verwachtingen in werd die speler uiteindelijk Audric “JaCKz” Jug.

Zou er een meningsverschil zijn geweest tussen de Bosnische neven, kapitein nexa en de twee Franse spelers? Voorlopig kregen we nog geen bevestiging, maar NiKo staat bekend als een sterk karakter en hij heeft al geprobeerd invloed uit te oefenen op de samenstelling van zijn vroegere teams. We kunnen dus niets uitsluiten. Wie de vervanger van KennyS wordt, daar laat G2 geen twijfels over bestaan. Het is JaCkz die opnieuw zijn plaats zal innemen in het team.

MaleK, CSGO-coach van G2: “Kenny is een steunpilaar bij G2 en een legende in de scene. We hebben samen ongelooflijke momenten beleefd. We geloven allemaal, ondanks de moeilijke situatie, dat hij met een nieuw team aan de top zal blijven.”

Copyright afbeelding: BLAST

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top