Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (VTM4): lachen met horror

Films | Vanavond staat met 'Scouts Guide to the Zombie Apocalypse' een komische horrorfilm op het programma van VTM4. Het nichegenre werd immens populair onder jongeren dankzij het succes van de 'Scary Movie'-franchise. Proximus Pickx zet enkele voorbeelden op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zombieland (2009)

In de Verenigde Staten heeft een massale uitbraak van zombies plaatsgevonden door een gemuteerde variant van de gekke koeienziekte, met alle gevolgen van dien. We zien Emma Stone opduiken als één van de overlevers van de hele heisa, een sterke bijrol in deze allesbehalve doorsnee komedie die in z’n soort best wat appreciatie verdient. Abigail Breslin, Jesse Eisenberg en Woody Harrelson doen het overigens ook niet onaardig.

De schrijvers van 'Zombieland' wilden heel graag een cameo van een grote celebrity in hun film. Oorspronkelijk hadden ze Patrick Swayze in gedachten, maar die werd helaas ziek. Dus werd hij vervangen door Ghostbuster Bill Murray, die heel enthousiast was over de film. Het was Murrays eigen idee om zijn personage te laten sterven. Dat leverde trouwens een hilarische sterfscène op.

Shaun of the Dead (2004)

Deze zombiespoof is een heerlijke parodie op de zombiefilms van het heden en uit het verleden. Vooral de openingsminuten van de film zijn geweldig, waarin Shauns vaste loopje naar de winkel voor een krant geweldig in elkaar is gezet. Om hem heen stort de wereld in, maar de onverstoorbare Shaun loopt alles net mis, zodat hij pas later beseft wat er om hem heen gebeurt. Natuurlijk zit de film vol traag bewegende ‘levende doden’ en die zijn aanvankelijk een gemakkelijk slachtoffer voor Shaun en zijn medestrijders. Tot die laatsten zich verschansen in een schuilplaats en overrompeld worden.

Leuk detail: in de film is een gastrolletje weggelegd voor Chris Martin. De zanger van Coldplay is tijdens een bepaalde actiescène in de achtergrond te zien als zombie. Terwijl de twee helden van de film een zombieleger te lijf gaan in Winchester, hoor je Chris Martin kreunen en zie je hem gevaarlijk dicht bij de moedige helden van de film komen.

The Cabin in the Woods (2012)

Vijf vrienden besluiten om een weekendje door te brengen in een afgelegen hut. Hoewel een oude man hen waarschuwt voor de gevaren van het bos, gaat het weekend van start in een ontspannen sfeer. Maar al snel zorgen mysterieuze gebeurtenissen voor onrust. De vrienden beseffen niet dat een groep onbekenden de hut in de gaten houdt en een verraderlijk spel speelt met de vakantiegangers. Het hutje maakt immers deel uit van een ultrageheim, wereldwijd project...

Onder meer Chris Hemsworth was te zien in de komische horrorfilm van regisseur Drew Goddard, die het verhaal schreef samen met Joss Whedon. Hemsworth speelt het alfamannetje Curt Vaughan, een van de scholieren die beslist een weekend door te brengen in de verlaten blokhut te midden de bossen.

De originele horrorflick was goed voor tal van prijzen, waaronder de Saturn Award voor beste horrorfilm.

Bekijk 'Scouts Guide to the Zombie Apocalypse' vanavond om 20u40 op VTM4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top