Deze BV's geven levenslessen aan tieners in nieuw seizoen van 'De Klas'

Series | Vanaf vanavond serveert Eén een nieuw seizoen van ‘De Klas’, waarbij tieners les krijgen van een bekende Vlaming over een thema dat hen na aan het hart ligt. In de eerste aflevering zien we Dieter Coppens die polst naar de vriendschappen in deze moeilijke periode.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes bekende Vlamingen geven les over een thema dat hen nauw aan het hart ligt, aan een groep leerlingen uit het vijfde middelbaar: dat is het opzet van 'De Klas' op Eén.

De gelegenheidsleerkrachten en hun leerstof in chronologische volgorde: Dieter Coppens (vriendschap in tijden van corona), Imke Courtois (pijn), Bart Peeters (muziek), An Lemmens (opkomen voor je idealen), Charlotte Adigéry (mode) en Kamal Kharmach (mijn toekomst).

Dieter Coppens bijt dus de spits af. Hij polste bij de leerlingen hoe moeilijk ze het tijdens de eerste lockdown hebben gehad. Want: je mond bedekken is niet gelijk aan je mond houden. Ook nu praten de jongeren honderduit over wat hen bezig houdt in deze bizarre tijden.

'Is pijn belangrijk?' Dat is de vraag die Imke Courtois volgende week zal stellen aan de klas. In haar voetbalcarrière is ze niet alleen vaak geconfronteerd met pijn en blessures, ze houdt zich aan de KU Leuven ook bezig met een doctoraatsstudie over pijnbeleving.

Op dinsdag 13 april sluit Kamal Kharmach dit seizoen af. De komiek probeert samen met de leerlingen de toekomst te voorspellen. Waar zien de leerlingen zich binnen tien jaar? Hoeveel verwachten ze te verdienen bij hun eerste job? 

'De klas' vanaf vanavond elke dinsdag om 20u40 op Eén of via de VRT NU app, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top