Juventus en FC Barcelona flirten met vroegtijdige uitschakeling in de Champions League

Sport | Dinsdag en woensdag staan er vier terugwedstrijden op het programma in de 1/8ste finales van de Champions League. Juventus en FC Barcelona flirten met een vroegtijdige uitschakeling. Proximus Pickx blikt alvast vooruit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus kent een moeilijk seizoen. Het staat pas derde in de Serie A met zeven punten minder dan leider Internazionale en in de Champions League gaat het ook niet al te best. Bij FC Porto werd er in de heenmatch na een zeer zwakke wedstrijd van de Italianen met 2-1 verloren. Als Juve met 1-0 wint, gaat het naar de volgende ronde.

Juventus hoopt op Ronaldo

Voor de doelpunten zal het weer richting Cristiano Ronaldo kijken. Hij is 'Mister Champions League' en dit seizoen veruit de beste speler van Juve. De ondertussen 36-jarige aanvaller was deze voetbaljaargang al goed voor 27 doelpunten en 3 assists in 30 wedstrijden. In vijf wedstrijden in de Champions League scoorde hij vier keer en gaf hij één assist. Landgenoot Sergio Conceiçao, nu trainer bij FC Porto en ex-Standard, zal het CR7 & co alvast niet makkelijk maken.

Borussia Dortmund staat al met één been in de kwartfinales. Het won met 2-3 in Sevilla en voor de Spanjaarden wacht een helse opgave. Het moet al minstens twee keer scoren wil het zich alsnog plaatsen en dan moet het ook fenomeen Erling Haaland afstoppen. De ploegmaat van Thorgan Hazard, Axel Witsel en Thomas Meunier is dit seizoen outstanding op het kampioenenbal. Zijn huidige balans staat op 8 goals en 1 assist in 5 wedstrijden.

Barça op zoek naar nieuwe stunt

Naast Ronaldo moet ook Lionel Messi proberen om een vroegtijdige uitschakeling te vermijden. Meer zelfs, de kans is bijna onbestaande dat FC Barcelona de kwartfinales zal bereiken. In Camp Nou kreeg het nog voetballes van PSG, waar een fenomenale Kylian Mbappé Barça op een hoopje speelde. Door de 1-4 in Barcelona moeten de Catalanen al zeker vier keer scoren in Parijs. Toch zullen ze met vertrouwen naar Frankrijk trekken, want Barcelona wist in de beker Sevilla nog te verslaan met 3-0 (na verlengingen). Het was een nieuwe ‘Remontada’ voor Barça, nadat het in Sevilla met 2-0 verloor. Volgt er nog één tegen PSG?

Liverpool neemt het op tegen RB Leipzig, maar dat gebeurt niet op Anfield Road. Vanwege de coronaperikelen en reisrestricties weken Leipzig en Liverpool vorige maand uit naar Boedapest in Hongarije en daar zal ook de terugwedstrijd plaatsvinden. Voor Jürgen Klopp & co is de Champions League het hoofddoel geworden. De titel is weg en gaat wellicht naar het ongenaakbare Manchester City. Tegen de Duitse club voetbalden Divock Origi, die amper aan spelen toekomt, en ploegmaats in de vorige partij een goede uitgangspositie bij elkaar. Het werd 0-2, waardoor Liverpool al met anderhalf been in de volgende ronde staat.

Het programma van de 1/8ste finales van de Champions League:

Dinsdag 9 maart
Juventus-FC Porto vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
Borussia Dortmund-Sevilla vanaf 20u50 op Proximus Sports 2

Woensdag 10 maart
PSG-FC Barcelona vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Liverpool-RB Leipzig vanaf 20u50 op Proximus Sports 3

Volg alle wedstrijden van de eindfase van de UEFA Champions League integraal op de Proximus Sports zenders, beschikbaar in het Proximus Pickx All Sports pakket.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top