Club Brugge ontvangt Zulte Waregem, RSCA mag geen steek laten vallen tegen KV Mechelen

Sport | Koploper Club Brugge pikt in de Jupiler Pro League de draad weer op met op de 29e speeldag een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, dat de wind in de zeilen heeft. RSC Anderlecht speelt tegen KV Mechelen een belangrijk duel met het oog op Play-Off 1. Maar ook Charleroi en Standard zijn verplicht om te winnen willen ze nog hun kansen gaaf houden op Play-Off 1. Belga.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Doet Bruno het weer voor de ‘Boeren’?
 
Club zag zijn competitiewedstrijd van vorige speeldag tegen AA Gent uitgesteld worden na een hele reeks coronabesmettingen. Tegen Zulte Waregem, dat aan een sterke reeks bezig is en nog strijdt voor een ticket voor PO 1, wil de landskampioen zondag (16u00) tonen dat de coronaperikelen geen sporen hebben nagelaten. Blauw-zwart, dat bovendien twee duels minder telt, staat in 1A ruim aan kop met vijftien punten meer dan eerste achtervolger Antwerp. Het stamnummer 1 verdedigt zaterdag (20u45) zijn tweede plek in eigen stadion tegen KV Kortrijk
 
Maar de ‘Boeren’ kunnen zich geen puntenverlies veroorloven in de West-Vlaamse derby als ze nog volop willen meestrijden voor een plek in Play-Off 1. Zulte Waregem staat slechts op drie punten van de top vier en heeft met Gianni Bruno ook een speler in huis die makkelijk het doel weet te vinden – Bruno scoorde nu al zes wedstrijden op rij en zit dit seizoen al aan 17 doelpunten. 

Ongemeen spannend
 
De strijd om PO 1 onder Club (63 ptn) en Antwerp (48 ptn) is ongemeen spannend. KRC Genk en KV Oostende (elk 46 ptn) maken de top vier vol. De Limburgers ontvangen zondagavond (20u45) kelderploeg Cercle Brugge (zestiende met 29 ptn), terwijl KVO diezelfde avond het naar AA Gent moet (20u45). Anderlecht (45 ptn) volgt als vijfde en mag zondag thuis tegen KV Mechelen (18u15) geen steek laten vallen om zijn kansen op PO 1 gaaf te houden. 
 
Dat geldt ook voor Standard en Charleroi, respectievelijk tiende (40 ptn) en elfde (39 ptn) in de stand, al hebben de Carolo’s wel nog een inhaalwedstrijd tegen Club Brugge te goed. Standard moet zondag naar Moeskroen (13u30) en heeft weinig ruimte voor verlies. De Rouches moeten zich sowieso herpakken na de pijnlijke 1-3 nederlaag op de vorige speeldag in de Clasico tegen Anderlecht. Charleroi opent dan weer vrijdagavond de 29e speeldag tegen Sint-Truiden (20u45). De ploeg van Karim Belhocine, al drie wedstrijden op rij zonder zege, zullen tegen de Kanaries moeten winnen om nog een sprankje hoop te hebben op een plaats bij de beste vier. 

Veel op het spel

Ook onderin staat veel op het spel. Hekkensluiter Waasland-Beveren (25 ptn) moet zaterdag thuis tegen Beerschot (18u30) absoluut een driepunter pakken. Hetzelfde geldt ook voor de spelers van trainer William Still als ze in de race willen blijven voor de top vier. Moeskroen (27 ptn), dat dus gastheer speelt voor Standard, moet ook bikkelen voor de punten als het nog een seizoen langer in de Jupiler Pro League wil blijven spelen. Eupen tenslotte heeft wat meer ademruimte dan Cercle Brugge of STVV en ontvangt zaterdag (16u15) OH Leuven. De ploeg van coach Mark Brys staat zevende, met slechts drie punter achter op Oostende. Na de mooie collectieve prestatie tegen Antwerp vorige speeldag, met uitblinker Musa Al-Tamari, blaak OHL van het vertrouwen en mag Eupen normaal gezien geen hindernis zijn als het dit droomseizoen ook in Play-Off I wil afsluiten. 
 
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen op de Pro League-kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top