In de nacht van zondag op maandag, vanaf 02 uur op Eleven Sports 2, vindt de 70ste editie van de All-Star Game plaats. Het event vindt plaats gedurende een avond, en niet zoals gewoonlijk in een weekend. Om je al wat warm te maken voor dit NBA-spektakel, geeft Proximus Sports je in 5 cijfers cruciale informatie over het evenement.
24

Elk van de eerste 3 helften (elk team krijgt bij winst in een helft een bedrag dat wordt gedoneerd aan een goed doel) begint met 0-0 en duurt zoals gewoonlijk 12 minuten. Sinds vorig jaar wordt de uiteindelijke uitslag bepaald door het totaal van het leidende team na de eerste 3 kwartalen te nemen, waar we 24 punten bij optellen. De 24 is duidelijk een eerbetoon aan het shirtnummer van Kobe Bryant, die tragisch overleed op 26 januari 2020. Bij aanvang van het vierde en laatste quarter worden de punten opgeteld en is het doel het aantal punten te behalen, bestaande uit de score van het team aan de winnende hand plus 24.

17

LeBron James, benoemd tot aanvoerder van de volgende All-Star Game, zal voor de 17de keer de All-Star Game spelen. Kareem Abdul-Jabbar is nog steeds de recordhouder van het aantal selecties met 19 optredens voor de 18 van Kobe Bryant. James zou het record in 2024 kunnen verbreken. Hij zou dan 39 jaar oud zijn.

52

Het record voor aantal gescoorde punten in een wedstrijd staat op naam van Anthony Davis met zijn 52 punten in de editie van 2017. Door een blessure aan de achillespees zal de sterke vleugelspeler van de Lakers dit jaar zijn record niet kunnen verbeteren. De 27-jarige basketbalspeler heeft ook nog altijd het record voor het aantal gescoorde punten in één helft, met 32 in de editie van 2017, beet.

3

Na 1978 en 2003 zal Atlanta voor de derde keer in zijn geschiedenis de All-Star Game in goede banen mogen leiden. De All-Stars van de Eastern Conference leiden voorlopig met 37 overwinningen tegen de 26 overwinningen voor de Western Conference All-Stars. In de jaren 70 ging de eerste zege in Atlanta naar de Eastern Conference en aan het begin van de 21ste eeuw ging de overwinning naar de Western Conference. Wie trekt deze keer aan het langste eind in State Farm Arena?

1

De eerste All-Star Game in de geschiedenis vond plaats op 2 maart 1951 in de Boston Garden. Sindsdien hebben er in totaal 70 edities plaatsgevonden. Als we snel rekenen, ontbreekt er een jaar op de klok. In 1999 werd de wedstrijd, die gespeeld had moeten worden in het Wells Fargo Center in Philadelphia, afgelast vanwege de Lockout. Ook al zal de editie van dit jaar in slechts één wedstrijd plaatsvinden in plaats van de gebruikelijke drie, toch zal het alweer smullen worden door al het spektakel.