'De Regels van Floor': wanneer kinderen zelf hun regels opmaken

Het goed weer heeft ons land voor even verlaten en dus kunnen we terug wat meer aandacht geven aan onze goede vriend de televisie. Ook voor de kinderen is het een leuke afleiding. Eén van de programma’s die je je kroost wellicht al eens hebt weten te bekijken, is zonder twijfel ‘De Regels van Floor’.

De Nederlandse jeugdserie draait om de eigenwijze Floor. Zij is van mening dat kinderen net als volwassenen hun eigen regels mogen bedenken en dat doet ze dan ook. Dat zorgt elke aflevering voor de nodige dilemma’s.

Wat doe je als heel de school de nieuwste hippe pet heeft, maar jij krijgt die niet van je ouders? Wat gebeurt er als je model hoopt te worden, maar je vader en moeder gaan er niet mee akkoord? Wat doe je als de hele klas bij de paardenclub zit, maar jij paarden superstom vindt? En wat als je vader aanwezig is op de carrièredag van je school en je je heel erg voor hem schaamt? Floor maakt het allemaal mee en ze geeft antwoorden op al deze belangrijke vragen.

'De Regels van Floor', dat je onder meer via Ketnet kan bekijken, is bijzonder populair bij de jeugd en kreeg ook al tal van prijzen. De serie won een International Emmy Kids Award in de categorie Beste Serie. In 2018 won de serie een Cinekid Leeuw Juryprijs voor Beste Fictieserie en in 2019 de Cinekid Nationale Publieksprijs Bovenbouw. 'De Regels van Floor' wordt uitgezonden in Nederland, België, Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Franssprekende landen in Afrika.

Ken je ‘De Regels van Floor’ nog niet? Dan geven we je met onderstaand filmpje alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten.

Top