‘Behind Her Eyes’: de psychologische thrillerserie die je hoofd doet tollen

Netflix heeft onlangs een nieuwe thrillerserie uitgebracht die barst van de geheimen. ‘Behind Her Eyes’ toont hoe een overspelige affaire uitgroeit tot een driehoeksverhouding waarin geheimen en onuitgesproken feiten hoogtij vieren. Verontrustend, opwindend en verrassend.

De driehoeksverhouding is een overmatig gebruikt cliché in de wereld van films en series. Maar in deze release pakt Netflix het onderwerp helemaal anders aan en giet het in een psychologisch drama dat ver gaat, heel ver. ‘Behind Her Eyes’ is een zesdelige bewerking van de gelijknamige roman van Sarah Pinborough, uitgebracht in 2017.
 
Louise, een alleenstaande moeder, ontmoet op een avond de aantrekkelijke David, een nieuwkomer in haar buurt. Die laatste is in feite haar nieuwe baas, die net is aangenomen in het psychologenkabinet waar ze werkt. Hij is getrouwd, maar dat weerhoudt hen er niet van elkaar in het geheim te blijven zien. Op hetzelfde moment ontmoet Louise Davids vrouw Adele, die mentaal niet zo stabiel is als ze lijkt. De twee vrouwen groeien naar elkaar toe en Louise ontdekt al gauw dat David en Adele allesbehalve een gelukkige relatie hebben en dat ze zelfs enkele zware geheimen verbergen.
 
Verslavend
 
De showrunner van 'Behind Her Eyes' is niemand minder dan Steve Lightfoot, producent en scenarist van de series 'Hannibal' en 'Punisher'. Hij is dus een expert in psychologische thrillers. Hoewel de serie begint als een romantische soap, verandert hij al snel in een verontrustend en meeslepend drama dat de kijker op zijn kop zet. We waarschuwen je al: je komt er niet onderuit.
 
De miniserie kwam al snel in de Netflix top 10 terecht, waar hij sinds de release is blijven staan. De cast bestaat uit actrices Simona Brown en Eve Hewson (dochter van zanger Bono) en acteur Tom Bateman (‘Murder on the Orient Express').
 
Klaar om op het puntje van je stoel mee te volgen? Kies dan nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Films

Bekijk alles
Top