Een nieuw weekend in 1B, een nieuwe overwinning van Union Saint-Gilloise. Al moesten de Brusselaars er wel voor knokken. De achtervolgers blijven de leider onder (lichte) druk zetten.
RWDM kwam vrijdagavond traag uit de startblokken op bezoek bij rode lantaarn Club NXT. De Brusselaars creëerden bijzonder weinig doelgevaar in de eerste helft en moesten zelfs met een achterstand gaan rusten door het kopbaldoelpunt van Noah Aelterman. In de tweede helft kregen we een ander RWDM te zien. Glenn Claes kopte al na twee minuten de gelijkmaker tegen de touwen. Nog eens vijf minuten later was de situatie al omgekeerd, Rocha werkte een mooie Brusselse aanval af. RWDM stapelde de kansen op en dankzij de 1-3 van Glenn Claes kwam de zege nooit meer in gevaar.
 
Wie-o-wie doet Union Saint-Gilloise wat? Lommel maakte het de competitieleider alvast knap lastig. Al na 26 seconden kwam Lommel op voorsprong via Arno Verschueren. De thuisploeg moest lange tijd achtervolgen, want de gelijkmaker kwam er pas na een uur. Nielsen bracht goed voor, Undav werkte het af. Lommel had na de openingsgoal nog maar weinig kansen bij elkaar gespeeld, maar toch kwamen de Limburgers vijf minuten na de gelijkmaker opnieuw op voorsprong, ditmaal via een knappe sologoal van Moreno. Gelukkig voor Union had Undav er nog zin in. De Duitse spits maakte al snel gelijk en in de toevoegde tijd maakte hij zijn hattrick compleet. Een nieuwe driepunter voor Union, en zo zijn de Brusselaars weer een stapje dichter bij 1B.
 
Door zijn schorsing van drie speeldagen en een droge periode van twee wedstrijden zag Mikautadze hoe Vanzeir het topschuttersklassement naar zijn hand zette. De Franse spits had op bezoek bij Lierse dan ook zin om te scoren. En dat lukte, na een halfuur werkte Mikautadze een elfmeter foutloos af. Zowel Lierse als Seraing kregen nog heel wat kansen om te scoren, maar de bal wilde er maar niet in. Dankzij de overwinning blijft Seraing tweede in het klassement.
 
Westerlo overklaste zondagavond Deinze. De kemphanen haalden uit en stuurden Deinze met 4-0-cijfers terug naar huis. Vetokele opende op het kwartier de score op aangeven van Van Eenoo. Nog een kwartier later verdubbelde Keita de score met een schot van net buiten de zestien. Çiçek was de grote pechvogel bij Westerlo in de eerste helft. De Turk trof twee keer de dwarsligger. In de tweede helft keerde zijn geluk dan weer. Met een brace in het slotkwartier dikte hij de score nog aan tot 4-0.