Waarom ‘Red Dot’, de nieuwe Scandinavische thriller die furore maakt op Netflix, een must-see is

Thrillerfanaten, opgelet: ‘Red Dot’ is iets voor jullie! De Zweedse langspeelfilm maakt uit het niets furore op streamingplatform Netflix. What’s all the fuzz about?

Waarom de nieuwe Scandinavische thriller ‘Red Dot' op Netflix een must-see is

Als je dol bent op thrillers zoals ‘Calibre’ (ook op Netflix) of ‘Eden Lake’, zal je de nieuwe film van de Zweedse cineast Alain Dalborg ook wel smaken. ‘Red Dot’ is een survivalthriller die focust op Nadja en Einar, twee dertigers wiens relatie op uitdoven staat. Wanneer de vrouw zwanger wordt, besluiten de twee om een weekendje in de Noord-Zweedse bergen door te brengen, en zodoende de vlam weer aan te wakkeren.
 
Maar eenmaal aangekomen verandert hun romantische escapade in een nachtmerrie. Op een nacht ontdekken ze het rood mikpunt van een laser (‘Red Dot’) in hun tent. Het jaagt hen schrik aan, en ze vluchten. De twee zijn vervolgens aan zichzelf overgeleverd in de vijandige wildernis. Terwijl ze uit de handen van hun genadeloze achtervolgers trachten te blijven, speelt het verleden van de twee geliefden weer op …
 
Een verstikkende survival
 
‘Red Dot’ is een verstikkende thriller die geen enkele seconde verveelt. Zijn majestueuze setting, vele plotwendingen en finale twist verklaren het enorme succes op Netflix. De film doet je goesting om je vakantie door te brengen in de Zweedse bergen met de seconde afnemen …
 
De casting dan: het opgejaagde koppel bestaat voor de ene helft uit Nanna Blondell, een Zweedse actrice die binnenkort op de affiche van ‘Black Widow’ staat, en voor de andere helft uit Johannes Kuhnke, bekend van ‘Snow Therapy’ en ‘The Rain’. Aan hun zijde treffen we Anastasios Soulis (‘Prinsessa’),  Kalled Mustononen (‘Quicksand’), Thomas Hanzon (‘Meurtres A Sandhamn’) en Anna Azcárate (‘Jour Polaire’).
 

Films

Bekijk alles
Top