London Zoo, de mooiste dierentuin van Engeland in lockdown

De Londense zoo in Regent’s Park is een van de bekendste dierentuinen ter wereld. Maar wat gebeurt er met die bijna 20.000 dieren in een jaar van lockdowns en coronamaatregelen? Die vraag houdt menig televisiekijkers bezig, want meer dan 600.000 kijkers konden op Eén genieten van de perikelen van ‘London Zoo’.

Crisis of niet, het leven in de Londense zoo blijft verder z’n gangetje gaan. De dieren, waarvan er in de dierentuin maar liefst 673 soorten vertoeven, hebben nog steeds voedsel en verzorging nodig. Er worden nieuwe dieren geboren en er worden er ziek. Geen rust voor het personeel dus, dat niet anders kan dan verder blijven werken.
 
Om het werk in uitzonderlijke omstandigheden vast te leggen op de gevoelige plaat, nodigde ZSL, de organisatie achter London Zoo, cameraploegen uit van productiehuis October Films (‘This is Football’, ‘Walking the Americas’, ‘Dangerous Borders’). Tot aan de heropening op 15 juni filmden zij elke emotionele seconde.
 
Dat resulteerde in de mooie vierdelige reeks ‘London Zoo: An Extraordinary Year’. Die werd in oktober voor het eerst uitgezonden op de Britse zender ITV en afgelopen maand ook door de VRT op Eén. En daar scoorde de serie verrassend hoge kijkcijfers. Zo’n 600.000 kijkers stemden op zaterdagavond af om te zien wat er in een Britse zoo gebeurde. Het is niet alleen een bewijs dat ons land veel dierenliefhebbers kent, maar ook dat universele, positieve verhalen uit de coronacrisis kunnen komen die de juiste snaren raken.
 
Wie nu pas voor het eerst hoort over de serie ‘London Zoo’, kan de afleveringen nog inhalen via VRT NU.

Films

Bekijk alles
Top