One day, one goal: Lovren maakt sensationele comeback compleet in de dying seconds

Sport | Medio april 2016 realiseerde het Liverpool van Jürgen Klopp één van de meest dramatische comebacks die Anfield ooit aanschouwd heeft, en dat uitgerekend tegen de ex-club van Klopp: Borussia Dortmund. De inzet: een plaats in de halve finales van de Europa League. De held van de avond: Dejan Lovren.

De bezoekers begonnen furieus aan de terugwedstrijd van hun kwartfinale op Anfield, de kolkende thuisbasis van Liverpool: na negen minuten stonden ze al 0-2 voor via Mkhitaryan en Aubameyang. Dat was ook de ruststand. De heenmatch in Dortmund eindigde op 1-1, en dus was Borussia aan de koffie virtueel gekwalificeerd voor de halve finale. Liverpool stond voor een schier onmogelijke opgave: tegen het stugge Duitse elftal moesten de troepen van Klopp nu minstens 3 keer scoren om de kwalificatie af te dwingen.

Maar ondanks de sombere winstkansen begonnen The Reds vol goede moed en met de borst vooruit aan de tweede helft. Vlak na de pauze schoof onze landgenoot Divock Origi de aansluitingstreffer door de benen van doelman Roman Weidenfeller tegen de Duitse netten. De Engelse hoop flakkerde weer op.

Mamadou Sakho scoort de gelijkmaker

Maar die hernieuwde hoop werd negen minuten later alweer de kop ingedrukt, toen Marco Reus de 1-3 maakte. En nog was Liverpool niet uitgeteld. In de 66ste minuut trof Coutinho raak met zijn handelsmerk, het afstandsschot: 2-3. De thuisaanhang ging als één blok achter de ploeg staan, de spelers liepen de longen uit hun lijf. De match leek in het voordeel van Liverpool te kantelen, dat voélde je gewoon.

En zo geschiedde: in de 77ste minuut kopte Mamadou Sakho zijn team op 3-3. Met nog dertien minuten op de klok stond Liverpool plots op de rand van een mirakel. Wat volgde waren zenuwslopende minuten, terwijl de klok in het voordeel van de Borussen wegtikte. Liverpool voetbalde met de moed der wanhoop, de bezoekers verschansten zich in een verdedigende stelling.

Delirium

In de eerste van vier extra minuten was het delirium daar: Dejan Lovren torende hoog boven de Duitse verdediging uit en kopte de voorzet van Milner tegen de touwen. 4-3, Liverpool door naar de halve finales. Het stadion ontploft. Wat een climax. Wat een comeback. Een match voor in de geschiedenisboeken.

Liverpool zou dat seizoen uiteindelijk stranden in de finale van de Europa League. Tegen EL-specialist Sevilla verloren The Reds met 1-3.

Fan van deze rubriek? Lees dan het vorige deel van onze reeks, over de treffer van El Arabi tegen Arsenal in de Europa League.