Pidcock, een derde ster uit het veldrijden die een klassieker kan winnen?

Sport |
Wout van Aert en Mathieu van der Poel lieten vorige seizoenen al zien dat een veldrijder een klassieker kan winnen. Na afgelopen weekend is het ook duidelijk dat Tom Pidcock daartoe in staat moet zijn.
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Er zijn wel meer veldrijders geweest die aardig uit de voeten konden in wegwedstrijden, maar de voorbije jaren ging alle aandacht op dat vlak uit naar Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Zo won Mathieu van der Poel op fabelachtige wijze de Amstel Gold Race in 2019 en spurtte Wout van Aert in 2020 naar de zege in Milaan-San Remo. In oktober 2020 scheidden maar enkele millimeters de twee tenoren van de cross toen ze om de zege spurtten in de Ronde van Vlaanderen, gewonnen door de Nederlander.
 
Na het afgelopen openingsweekend op Vlaamse wegen, mogen we gerust stellen dat ook Tom Pidcock in staat is een grote klassieker op zijn naam te schrijven. In de Omloop Het Nieuwsblad trok de jonge Brit in de aanval, in Kuurne-Brussel-Kuurne spurtte hij zelfs naar een verbluffende derde plaats.
 
"Deze twee Vlaamse koersen hebben mij een serieuze boost aan vertrouwen gegeven. Ik speel meteen mee met de groten. Dat is toch een prettige vaststelling en misschien toch wat onverhoopt", zo verklaarde de nog altijd maar 21-jarige Brit (die dus 5 jaar jonger is dan Van Aert en Van der Poel) bij Het Nieuwsblad. 
 
Volgens Pidcock moeten de Ardennenklassiekers hem nog beter liggen, maar zaterdag start hij al in de Strade Bianche. "Een van mijn favoriete wedstrijden, ik ga mij echt amuseren", aldus het jonge talent van INEOS. "Ik kijk er zo naar uit, want ik zou goed moeten zijn. Een podium met Wout en Mathieu? Dat zou best kunnen."
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top