Patro Eisden vangt bot bij BAS: geen minicompetitie om stijger naar 1B aan te duiden

Sport | Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) heeft zich dinsdagavond uitgesproken over de claim van Patro Eisden Maasmechelen. De Limburgse amateurclub had - samen met 51 profvoetballers - een klacht neergelegd rond de stopzetting van de competities in de amateurreeksen en de daarbij horende gevolgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Patro Eisden had zich als club geprofileerd om de voetballers te steunen en om het gebrek aan een kans op een sportieve promotie aan de kaak te stellen. De club wilde ook dat de KBVB een minicompetitie organiseerde waaruit er toch nog een of meerdere stijgers konden bepaald worden vanuit de hoogste amateurliga naar 1B.

Iedereen mocht de voobije weken zijn zegje komen doen bij het BAS, maar het Arbitragehof besliste dan dinsdagavond om alle eisen ongegrond te verklaren. Patro liet in een persbericht op haar clubwebsite al weten dat het zich neerlegt bij deze uitspraak.

"Patro Eisden heeft akte genomen van de beslissing van het BAS inzake de procedure die 51 spelers uit Eerste Nationale en Patro aanspande tegen de beslissing om het seizoen te beëindigen. Als club zijnde legt Patro Eisden zich neer bij deze beslissing. Patro Eisden vond het haar morele plicht om haar spelers bij te staan in deze procedure. Patro Eisden benadrukt dat door deze beslissing de financiële schade voor deze spelers en de club groot zal zijn. Echter zal Patro zich nu sportief voorbereiden en richten op volgend seizoen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top