Geniet van het weekend met deze knallers van films

Hoera! Het weekend staat voor de deur! Vermits de temperaturen weer wat enkele graden kouder worden, is het bij deze toegestaan om lekker in de zetel neer te ploffen en te genieten van enkele prachtige films. Proximus Pickx maakte alvast een selectie voor je.

Vrijdag: Certain Women (Proximus VOD-catalogus)

Via de VOD-catalogus van Proximus kan je nu kijken naar de film ‘Certain Women’. 'Certain Women' vertelt het verhaal van drie vrouwen uit Montana wiens levens elkaar kruisen. Een advocaat probeert een vijandige situatie te voorkomen en een cliënt te kalmeren wanneer deze zich gekleineerd voelt door een compensatieregeling op het werk. Bij een getrouwd koppel ontstaan er enkele scheurtjes in hun relatie wanneer ze een oude man moeten zien te overtuigen zijn grond te verkopen. Een stalknecht voelt zicht aangetrokken tot een jonge advocate die tweewekelijks les geeft in het volwassenenonderwijs, op 4 uur rijden van haar huis.

De film, met hoofdrollen voor Laura Dern, Kristen Stewart en Michelle Williams, is te vinden in de VOD-catalogus van Proximus. 'Certain Women' is beschikbaar tot 2 maart 2022.

Naar de Proximus VOD Catalogus? Druk op de ‘On Demand’ of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Zaterdag: Juno (Eén)

Op zaterdag kan je bij Eén terecht voor de bekroonde film Juno’. De film van regisseur Jason Reitman volgt het verhaal van Juno MacGuff (gespeeld door Ellen Page), een pittig 16-jarig meisje dat zwanger raakt van de charmante, maar onbenullige Bleeker. Met de ondersteuning van haar vader, haar stiefmoeder en haar beste vriendin Leah ontmoet ze Mark en Vanessa Loring, die zij als de ideale adoptieouders ziet.

‘Juno’ werd bij de release meteen geprezen door een merendeel van de critici en sleepte ook vier Oscarnominaties in de wacht: die voor Beste Film, Beste Actrice (Page), Beste Regie en Beste Scenario. Alleen de laatste nominatie werd effectief omgezet in een beeldje.

Kijk op zaterdag 6 maart vanaf 21u15 naar ‘Juno’ op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Zondag: Moxie (Netflix)

Deze week werd op Netflix de komedie Moxie’ gelanceerd. De nieuwste productie van het streamingplatform gaat over de verlegen 16-jarige meid Vivian (gespeeld door Hadley Robinson) die klaar is met het seksisme en hoe het eraan toegaat op haar school. Wanneer nieuweling Lucy vernederd wordt omdat ze weigert het hoofd te buigen voor de bekendste jongen van de school, is voor haar de maat vol. Ze laat zich inspireren door het rebelse verleden van haar moeder (rol vertolkt door Amy Poehler) en publiceert anoniem een tijdschrift dat door de hele school een ware revolutie ontketent. 

‘Moxie’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jennifer Mathieu. De film werd geregisseerd door hoofdrolspeelster Amy Poehler. Dit is na de komedie ‘Wine Country’ (2019) de tweede film die ze gemaakt heeft. Met Internationale Vrouwendag in aankomst kunnen wij dan ook geen beter moment inbeelden om een film van een vrouwelijke regisseur met een feministische boodschap te ondersteunen.

Kijk nu naar de nieuwste Netflix-film ‘Moxie’. Geen abonnement op het streamingplatform? Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx!

Films

Bekijk alles
Top