Gisterenavond gingen de laatste wedstrijden van het voorjaarsseizoen van de Belgian League door. Het was een wedstrijddag zonder echte inzet, maar KVM Esports vestigde wel een record. De Mechelaars eindigden het reguliere seizoen ongeslagen met tien overwinningen en geen enkele nederlaag.

 

Gisteren was een avondje “voor het plezier”, zoals sommigen zouden zeggen. Hoewel de wedstrijd tussen KVM Esports en ION SQUAD nog voor wat animo zorgde, lagen het klassement en het play-offprogramma al vast. Ook al won ION SQUAD van de Mechelaars, toch zouden zij volgende week tegenover elkaar staan in de eerste ronde van de eindfase.

Gisteren kregen Team 7AM en KRC Genk de moeilijke opdracht om het bal van deze laatste speeldag te openen. Het minste wat we kunnen zeggen is dat de eerstgenoemde met heel wat wil aan de start stond om de reeks nederlagen te doorbreken die sinds het begin van het seizoen aan de gang was. De overwinningsdrang was snel voelbaar op de Summoner’s Rift, waar Team 7AM herhaaldelijk de voorsprong heroverde door gebruik te maken van de gaten bij de Genkenaars.

KRC Genk opende wel de score vroeg in de wedstrijd na een schermutseling op de botlane. Maar ondanks een door het team en jungler pieter05 opgelegd ritme, had Team 7AM het laatste woord na een wedstrijd vol wendingen. 7AM eindigt het seizoen met een score van 1-9 en met een beetje voldoening dat ze ten minste één wedstrijd hebben kunnen winnen.

Nadien was het de beurt aan Sector One en 4Elements om hun entree te maken op de Summoner’s Rift. Nu beide teams zeker waren van de play-offs, speelden ze met een gerust hart. Het woord van deze wedstrijd? Strijd! Dat was gisteren in overvloed aanwezig. Van het begin tot het einde gaven beide teams niet af en speelden ze agressief. De strategie wierp aanvankelijk vruchten af voor 4Elements. In de 19e minuut had het team een voorsprong van 4.000 gold verzameld.

Maar in late game kan een teamfight snel in het voordeel uitdraaien van de tegenstander en kan dus ook het verloop van de wedstrijd veranderen. En dat hadden de vossen goed begrepen. In het slot van de wedstrijd gingen ze de fights aan wanneer dat nodig was, zelfs al moesten ze vluchten en 1 of 2 teamgenoten verliezen in geval van een fout. Maar de tactiek bleek succesvol en Sector One keerde de goudcurve om. Na 36 minuten wonnen de vossen hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Het hoogtepunt van de avond was het duel tussen KVM Esports en ION SQUAD, respectievelijk 1e en 2e in het klassement. De Mechelaars hadden slecht één doel voor ogen: de split ongeslagen beëindigen. Die doelstelling was zeker haalbaar gezien de prestaties van het team tijdens dit voorjaarssegment en zeker als je de picks van KVM zag. In deze laatste wedstrijd deed de botlane zichzelf een plezier, en ons dus ook, want Slyv3r en Bardo speelden met Heimerdinger en Bard. De wedstrijd kwam traag op gang. De teams schatten elkaar in en staarden elkaar aan voordat ze echt met de vijandelijkheden beginnen. Het zal je niet verbazen dat de wedstrijd spannend werd, heel spannend. We moesten wachten tot minuut 26 om KVM de leiding te zien nemen wat betreft gold.

Maar de Mechelse controle van de map maakte uiteindelijk het verschil. Met doordachte zetten deden ze de ION SQUAD’s herhaaldelijk van het ene eind van de map naar het andere eind bewegen. Na twee aces haalden de KVM’s uiteindelijk de nexus van de tegenstander neer. Het team leverde op die manier de in de Belgian League nooit eerder vertoonde prestatie om een split zonder nederlaag af te sluiten.

Volgende week beginnen de play-offs al. We hebben weinig twijfel over de kwaliteiten van ION SQUAD en KVM Esports om de trofee weg te kapen. Voor 4Elements en Sector One wordt dat minder eenvoudig. Een kloof scheidt nog steeds deze teams, maar pas op, de laatste twee lijken al enkele weken in een opwaartse spiraal te zitten. Een ding om rekening mee te houden: alle play-offwedstrijden gaan door in BO5. Door het langere format zullen de teams hun beste tactieken moeten gebruiken en zich tijdens de wedstrijden moeten aanpassen.

We zien elkaar komende maandag om 19u op Pickx om samen de eerste ronde van de play-offs te volgen, waarin KVM Esports het zal opnemen tegen ION SQUAD voor een plaats in de grote finale!

Copyright afbeelding: META