Wie zal Robbie Williams belichamen in opkomende biopic?

Sinds onlangs de biopic over Robbie Williams werd aangekondigd, rijst de vraag onder de fans: wie zal de beroemde Britse zanger spelen? Het is voorlopig tasten in het duister, maar Proximus Pickx probeerde toch al een beetje licht te schijnen.

Voor een acteur is het spelen van eender welke rol altijd een uitdaging. Dat is nog meer het geval als het personage iemand is die echt bestaan heeft, om nog maar niets te zeggen over een persoon die nog leeft! Net daarom lijken makers steeds op zoek te gaan naar nieuwe manieren om zo’n personages neer te zetten.
 
De laatste jaren passeerden overigens al verschillende biopics over grote muzikanten de revue, van ‘Bohemian Rhapsody’ over Queen tot ‘Rocketman’ over Elton John. Onlangs kondigde Michael Gracey, regisseur van ‘The Greatest Showman’ aan dat hij werkt aan een nieuwe biopic, deze over de Britse ster Robbie Williams. De film zou ‘Better Man’ heten, naar een nummer van de zanger. En iedereen zit op het puntje van de stoel om te horen wie de hoofdrol zal spelen.

Zac Efron?

Het zou best logisch zijn als Michael Gracey opnieuw beroep zou doen op een acteur waar hij eerder al mee samenwerkte. De eerste naam die bij ons opkomt, is dus Zac Efron. De jongeman speelde in zijn muzikale film ‘The Greatest Showman’. Bovendien zou de acteur mits een laagje make-up wel eens de juiste fysieke uitstraling kunnen hebben om de zanger te vertolken.

Een hologram?

Maar Michael Gracey wil het niet veilig spelen en reageert ongewoon op de vraag wie Robbie Williams zal spelen. “Dat is een geheim. Ik wil het wel op een originele manier aanpakken”, verklaarde hij. Daarom werd geopperd dat hij misschien wel van een hologram gebruik zou maken, die de zanger levensecht zou kunnen nadoen. De techniek werd in de ‘Star Wars’-reeks al toegepast voor de personages Leia en Grand Moff Tarkin in ‘Rogue One’. Het zou best een originele aanpak zijn, maar wordt het dit wel?

Robbie Williams?

En wat als de zanger zelf de rol van zijn leven zou spelen? Tenslotte is hij degene met de meeste kennis over de sleutelmomenten die Gracey naar het grote scherm wil brengen. En met wat make-up, special effects en digitale verjonging, zou het geen probleem mogen zijn om hem een jongere versie van zichzelf te laten vertolken. Maar de acteerervaringen van de zanger zijn erg gering, wat misschien wel de kwaliteit van de film zou kunnen doen kelderen.

Een geanimeerde aap?

Gracey liet zich in interviews dus ontvallen dat hij een unieke aanpak voor ogen heeft en daardoor slaat de fantasie al eens op hol. Enkele dagen geleden berichtten sommige media ineens dat niets minder dan een computergeanimeerde aap gestalte zou geven aan de zanger. Die beslissing zou het budget van de film opkrikken tot 100 miljoen dollar. Dat bericht kwam er terwijl Gracey op de Berlinale met distributeurs praatte. Als bron wordt het magazine Deadline genoemd, maar daar is die informatie intussen offline gehaald. Of er iets van het knotsgekke verhaal klopt, is dus nog maar de vraag.

Muziek

Bekijk alles
Top