Het Primavera Sound Festival in Barcelona gaat net als vorig jaar, niet door. De organisatie liet het slechte nieuws weten via sociale media. Het evenement zou plaatsvinden tussen 2 en 6 juni maar wordt nu dus geannuleerd. Het is al het vierde meerdaagse evenement in Europa dat er de stekker uit trekt.
Eerder werd Glastonbury in Groot-Brittanië al uitgesteld. In Nederland werd beslist dat Best Kept Secret dit jaar niet doorgaat en in ons land gaf Graspop al aan dit jaar geen festival te organiseren. De organisatie van het Primavera Sound festival heeft naar eigen zeggen alles geprobeerd om alsnog een evenement te organiseren. Volgens de organisatie is vooral het juridische raamwerk dat nodig is om een evenement van die grootorde te organiseren, een té grote uitdaging.

Bovendien maken de huidige coronamaatregelen het onmogelijk om gemiddeld 50.000 bezoekers per dag te verwelkomen. Mensen die al een kaartje hadden kunnen vanaf 2 juni hun centen terugvragen. Op diezelfde dag gaat de organisatie ook het programma van de editie van 2022 aankondigen.

Begin dit jaar kwam het festival uit Barcelona al in het nieuws nadat ze een testfestival organiseerden. Bij een proefevenement met ruim duizend deelnemers werd geen enkele besmetting vastgesteld. Dat evenement werd georganiseerd om na te gaan of de organisatoren een editie konden organiseren zonder verplichte onderlinge afstand en met uitgebreide teststrategie. De zogeheten PRIMA-CoV-studie werd uitgevoerd door de Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation en een ziekenhuis in Barcelona. Het evenement werd gefinancierd door Primavera Sound.