Topper tussen Standard en Club Brugge kruidt de kwartfinales in de Croky Cup

Jupiler Pro League | Vanavond en morgen staan de kwartfinales in de Beker van België op het programma. De topper in deze speelronde is Standard-Club Brugge. Die sluit donderdagavond (om 20u45) de kwartfinales af. Club kan op Sclessin enkele van COVID-19 herstelde spelers recupereren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft twee dramatische weken achter de rug. Twee weken geleden, in de voorbereiding op de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League in Kiev, vond het coronavirus zijn ingang in de Brugse spelersgroep. Met een noodploeg slaagde blauw-zwart er niet in door te stoten in Europa.

Smaakmakers Vanaken en Lang terug

In eigen land liep Club vooralsnog geen averij op. De competitiewedstrijd van zondag in Gent kon uitgesteld worden, maar dat is niet mogelijk voor de bekerpartij van donderdag in Luik. Club kan de eerste besmette spelers - Stefano Denswil, Matej Mitrovic, Hans Vanaken en Noa Lang - opnieuw recupereren. Voor Charles De Ketelaere, Ethan Horvath en Mats Rits komt het duel nog te vroeg. De trainersstaf, inclusief coach Philippe Clement, zal wel opnieuw van de partij zijn. Bas Dost is out met een hamstringblessure.

Club treft op Sclessin een gewond dier. Standard is na een goede start onder Mbaye Leye al enkele weken op de dool. Na de 1-3 nederlaag zondag in de Clasico tegen Anderlecht is de balans met 3 op 18 dramatisch. De beker lijkt nog de enige weg naar Europa te zijn voor de Rouches.

Beker als reddingsboei voor Gent?

Als Standard en Club elkaar bekampen morgen, kennen we de drie overige halvefinalisten in de Croky Cup al. Eupen en AA Gent bijten vanavond (om 18u) de spits af aan de Kehrweg. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck benadrukte eerder al het belang van de bekercompetitie. De Buffalo's zijn als twaalfde nagenoeg uitgeteld voor Play-Off 1 en zien de beker als hun reddingsboei voor dit seizoen.

Ook vanavond (om 20u45) ontvangt Anderlecht Cercle Brugge. Twee weken geleden disten de twee ploegen een erg zoutloos duel op in het Jan Breydelstadion (0-0). Nadien tankten ze beiden wel vertrouwen. Anderlecht won zondag op Standard en Cercle Brugge rekende de voorbije twee weken af met naaste belagers Moeskroen (1-2) en Waasland-Beveren (2-0). Groen-zwart zette zo een grote stap richting het behoud.

Morgen vormt Racing Genk-KV Mechelen (om 18u) het voorprogramma voor Standard-Club Brugge. Genk hervond vorige vrijdag het vertrouwen met een 1-2 zege in Charleroi. Kwalificatie voor de halve finales van de beker zou een nieuwe boost betekenen voor de Limburgers. Bij Mechelen kregen de pas ontwikkelde Play-Off 1-ambities afgelopen weekend een knauw in Oostende (2-0 nederlaag).

De bekertopper tussen Standard en Club Brugge kan je live volgen op donderdagavond via Canvas. Vanaf 20u30 start de uitzending, met de aftrap die om 20u45 gegeven wordt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top