Willy en Annemie stelen de show in derde aflevering van ‘Liefde voor Muziek’

In de derde aflevering van ‘Liefde voor Muziek’ stonden de nummers van jonge telg Emma Bale centraal, maar het was oude rot Willy Sommers die met de meeste aandacht ging lopen. Hij bracht namelijk voor de allereerste keer een duet samen met zijn dochter Annemie.

Dat duet kwam er niet zomaar. Emma Bale vertelde aan haar maatje Willy Sommers hoe haar ouders in een vechtscheiding uit elkaar gingen toen ze 5 jaar oud was. Ze bleef bij haar mama wonen en zag haar vader zes jaar lang niet. Willy Sommers zag zijn eigen dochter dan weer 18 jaar lang niet. Een relatie met de moeder was geen optie, en terwijl zij voor de opvoeding zorgde, nam hij de financiële kant voor zijn rekening. Hij gebruikte de melodie van ‘All I Want’ voor een nieuwe, Nederlandstalige tekst over zijn levensverhaal met zijn dochter. “Want nu hebben we een band opgebouwd die onafscheidelijk is geworden.” En die betekenisvolle tekst brengt hij voor de allereerste keer met zijn dochter. Van een emotioneel moment gesproken.


 
Zowel Ronny Mosuse als Tourist LeMC wilden hun versie maken van ‘Run’, maar het was Tourist die aan het langste strootje trok. ‘Kom naar het water’ werd alweer een geheel eigen versie voor de stadstroubadour. Mosuse koos dan maar voor het nummer ‘Mindgames’, maar ook hij schreef er een Nederlandstalige tekst bij. In zijn versie werd ‘Web van verleiding’ een zwoele Zuid-Amerikaanse tango over verleiding. “De tekst gaat toch niet over mij hé?”, vraagt Emma.

Dansfeestje

Geike Arnaert geeft zich naar goede gewoonte helemaal voor een begeesterende en meeslepende versie van ‘Curaçao’, een nummer waarmee het voor Emma Bale allemaal begon. De versie van Geike is minder minimalistisch en krachtiger dan het origineel. Bert Ostyn neemt dan weer een risico, want hij gaat voor een softrockversie van ‘Worth It’, een nummer dat Emma zelf eigenlijk niet zo leuk vindt. Afgaande op de reacties, is haar liefde ervoor terug aangewakkerd.


 
Cleymans & Van Geel zorgden voor een dosis funk, want in hun versie van ‘Greedy’ is het discogehalte enkele tellen hoger gedraaid. En daar horen een paar TikTokwaardige danspasjes bij. En wanneer Emma zelf kiest voor een opvoering van ‘The Time Is Now’ van Moloko, is het dansfeestje compleet.


Films

Bekijk alles
Top